Pizza Tojáslikőr

*Kérd egy felnőtt segítségét!

*NEM IGAZI PIZZÁBÓL
KÉSZÜL

 

 

 

 

Kelleni fog

  • Habverő
  • Lábas
  • Tál
  • Sajtháló (cheesecloth)
  • Átlátszó bögre vagy pohár

Hozzávalók

 Tojáslikőr:

  • 2 csésze tej
  • fél csésze cukor
  • piros ételszínezék
  • 6 tojássárgája
  • fél csésze tejszín
  • szerecsendió (opcionális)

 Tejszínhab:

  • 6 tojásfehérje
  • 3/4 csésze tejszín
  • fél teáskanál szerecsendió

 “Pizza”:

  • reszelt fehér csokoládé (sajt)
  • csokival borított mandula (oliva)
  • zöld édesgyökér/medvecukor kis darabokra szelve (zöld paprika)
  • piros gyümölcshéj körökre vágva (pepperoni)

Vegán Tojáslikőr Hozzávalók

  • 8 csésze mandula- vagy szójatej
  • 100 g tejmentes instant vanília puding
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • fél teáskanál szerecsendió

Instrukciók

 Tojáslikőr Instrukciók:

Új kép (74)Válaszd szét a tojássárgáját és -fehérjét!
A tojásfehérjét tedd félre a hűtőbe későbbre!
A lábasban, közepes hőfokon keverd össze a tejet, vörös ételfestéket és cukrot addig, amíg a cukor teljesen feloldódik!
Keverd el egyenletesre a tojássárgáját külön tálban!
Lassan add  hozzá a cukros, tejes, festékes keveréket a tojássárgához és keverd, amíg egyenletes lesz !
Öntsd vissza a keveréket a lábasba és főzd közepes-alacsony hőfokon, gyakran kevergetve, körülbelül 20-25 percig, amíg szép és sűrű lesz!
Szűrd át a keveréket a sajthálón!
Hagyd lehűlni szoba hőmérsékletűre, aztán fedd le és helyezd a hűtőbe 1-2 órára!

 

 Vegán Tojáslikőr Instrukciók:

Új kép (74)Egy tálban keverj össze négy csésze mandula- vagy szójatejet a vanília pudinggal!
Keverd, amíg egyenletes nem lesz!
Add hozzá a hátralévő 4 csésze tejet, vaníliát és szerecsendiót!
Add hozzá a szeletelt hagymát!

 

 Tejszínhab Instrukciók:

Új kép (74)Keverd össze az összes öntethez való összetevőt egy tálban!

 

 Az Egész Összeillesztése:

Új kép (74)Keverd össze az összes öntethez való összetevőt egy tálban!
Ezt tedd félre, amíg felszeleteled a zöldségeket!
Vágd vékony szeletekre az uborkát és a paradicsomot a nagy tálba!
Add hozzá a szeletelt hagymát!

 

Emlékezz, hogy le kell fagyasztani a megmaradt tojáslikőrt és tejszínhabot és hűtőbe tenni legfeljebb 3 napig, Vagy tárold a fagyasztóban.

*Ezt a receptet megcsinálhatod előre elkészített tojáslikőrrel és tejszínhabbal.

Ajánlott

  

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: