Curry-s Tök Leves

*Kérd egy felnőtt segítségét!

  Készül: 10 személynek elég

 

 

 

 

 

Kelleni fog

  • Turmixgép
  • Nagy lábas
  • Kis tál
  • Nagy tál
  • Zöldséghámozó
  • Kés

Összetevők

  • 1 kis sütőtök (kb. 4 font)
  • 2 evőkanál zöldségolaj
  • 2 csésze apróra vágott hagyma
  • 1 teáskanál darált gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 fahéj rúd
  • 5 csésze alacsony nátrium tartalmú zöldsége levesalap
  • 2 teáskanál currypor

Instrukciók

Új kép (74)Vágd félbe a tököt!
Vájd ki, a magokat külön tálba gyűjtve!
Ha kiszedted az összes ragacsot, távolítsd el a szárat és vágd a feleket 4-4 darabra!
Hámozd le a tökhéjat, majd vágd a hámozott tököt 1-2 hüvelykes darabokra és tedd félre egy tálban!
Melegítsd fel az olajat közepesnél magasabb hőfokra!
Add hozzá a hagymát, fokhagymát, gyömbért és a fahéjat!
Süsd 5-8 percig, ameddig a hagyma lágy nem lesz!
Add hozzá a zöldségleves alapot és a curryport, és keverd el!
Add hozzá a tök darabokat és süsd, ameddig lágy nem lesz, kb. 10-20 percig!
Távolítsd el a fahéj rudat!
Kis tételekben rakd a tököt a levesalappal a turmixgépbe, és pürésítsd! Megjegyzés: Tartsd a turmixgép fedelét szellőztetve, különben a tök felrobbanhat.
Kanalazd tálakba, tálald és élvezd!

 

A tökmagok pirításához:

Új kép (74)Melegítsd elő a sütőt 350°F-ra (180°C)!
Enyhén olajozd be a magokat zöldség olajjal!
Helyezd őket el egy rétegben egy tepsin!
Süsd 10 percig és forgasd meg!
Süsd még 8-10 percig, ameddig ropogós nem lesz!
Hagy hűlni és élvezd!

Ajánlott

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: