Puffle Cukor Sütik

*Kérd egy felnőtt segítségét!

  Előkészítési idő: 35 perc

  Sütési idő: 25 perc

  Készül: 48 db süti

 

 

 

 

Összetevők

  • 3/4 csésze lágy vaj
  • 1 csésze növényi oaj
  • 1 csésze porcukor
  • 1 csésze fehércukor
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • másfél teáskanál citrom aroma
  • 4 csésze teljes kiőrlésű liszt
  • 1 teáskanál cream of tartar
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál só
  • fél  csésze fehércukor dekorációnak

Instrukciók

Új kép (74)Melegítsd elő a sütőt 375 °F-re (190 °C)!
Szitáld össze a lisztet, a cream of tartar-t, a szódabikarbónát és a sót, majd tedd félre!
Egy nagy tálban jól dolgozd össze a vajat, olajat, porcukrot és fehércukrot!
Keverd hozzá a tojásokat és a vanília és citrom aromát!
Fokozatosan keverd hozzá a száraz hozzávalókhoz!
Gyúrj a tésztából diónagyságú gombócokat!
Helyezd a sütiket egy tálcára 2 hüvelyknyi távolsággal egymástól!
Nyomd össze a sütiket 1/8-ad hüvelykes vastagságúra egy becukrozott aljú pohárral!
Vágj ki pár három szögeket a sütik széléről, hogy puffle alakjuk legyen!
A színezett cukor jó dekoráció, hacsak nem akarod majd később lefagyasztani a sütiket!
Süsd 9-12 percig az előmelegített sütőben, vagy ameddig a szélek aranybarnák nem lesznek!
Hagyd a sütiket hűlni a tálcán 5 percig mielőtt ráteszed egy rácsra, hogy jobban is ki tudjanak hűlni!

Ajánlott

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: