Ágyúgolyó Saláta

*Kérd egy felnőtt segítségét!

  Előkészítési idő: 15 perc

  Főzési idő: 20 perc

Egészségi szint: 2/3

 

 

 

 Kelleni fog

  • Tepsi
  • Műanyag zacskó
  • Cooking Spray
  • Közepes nagyságú tál
  • Kis serpenyő

Összetevők

  • 1 font darált pulyka vagy marha
  • 1 csésze prézli morzsa
  • 1 teáskanál fokhagyam por
  • 1 csésze olvasztott sajt: Mozzarella és/vagy Monterrey Jack
  • 1/4 csésze apróra vágott dió 
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 edény (5 uncia) arugula
  • 1 alma, vágd egyforma csíkokra
  • 1/3 csésze balzsamecet öntet

Instrukciók

Új kép (74)Melegítsd fel a sütőt 375ºF/190ºC-ra!
Keverd össze a prézli morzsát, fokhagyma port és sajtot egy műanyag zacskóban! Rázd!
Egy tálban dolgozd össze a darált húst és a prézli keveréket! 
Készíts a húsból egy hozzávetőlegesen 28 (másfél hüvelyknyi) golyókat!
Fújj be egy tepsit a cooking spray-el és helyezd el rajta a húsgombócokat!
Süsd 20 percig, vagy amíg teljesen át nem sültek!
Amíg a húsgolyók sülnek pirítsd meg a diót egy kis, száraz  serpenyőben közepes fokozaton 2 percig és kavargasd!
Add hozzá a cukrot és kavard még egy percig, vagy ameddig a cukor meg nem olvad és a diók mázasok nem lesznek!
Egyesítsd az arugulát, az alma csíkokat, a húsgolyókat és a diót egy tálban!
Add hozzá az öntetet és élvezd!

Ajánlott

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: