Club Penguin App Hírek

Mindenek előtt szeretnék bocsánatot kérni a “némaságomért” az elmúlt időben.

Viszont most, hogy kijött a Club Penguin Island megpróbálok aktív lenni.

——————————————————————————————————————

Végre körülbelül fél hónappal ezelőtt letölthetővé vált Magyarországon is a Club Penguin Island és pénteken elkezdődött az első partiszerűség, az Earth Month Event.

A Beacon Boardwalk központi része körül vannak virágos indák kifeszítve és panda lámpások feltéve:

Illetve a fő platform semleges állapotban fű-szerű és klasszikus CP-s föld napi babzsákfotelek is el vannak helyezve körülötte:

Emellett az esemény alkalmából bejelentkezésnél egy ajándékcsomagban kaptunk új állatos emojikat, egy pandás pulcsit és új textúrákat és matricákat, amik csak 22-éig lesznek elérhetőek, de 23-án érkezik pár új emoji egy hétre.

       

 

Továbbá egy másik esemény is zajlik a Coconut Cove-ban a színpadnál, a Radio Disney Music Awards Event:

Ideiglenese kaphatók ilyen témájú textúrák és matricák is.

 

További frissítések

1) Megjelent a térkép, amelyet a jobb alsó sarokban lévő gomb megnyomásával lehet megnyitni:

Mutatja, hogy melyik “szerveren” vagyunk és hogy melyik nagy területen belül vagyunk. Egyelőre csak három van, de a térképen már látható egy hegyi vidámparkszerű új terület.

Erre mutat az is, hogy a Próbafülkék melletti egyelőre-vakösvénynél készülődés/építkezés nyomait láthatjuk:

 

 

2) A Disney Shopba érkeztek új Aranyhaj és a nagy gubanc Sorozat témájú jelmezek:

  

 

3) A Próbafülkében/My Styles-ban megjelent egy új funkció, Dot katalógusai, ahol más pingvinek által tervezet ruhákat vehetnek a memberek:

    

 

4) A Sea Caves-ben, ha víz alatt vagyunk a buborékunk színe változik és betettek egy erről informáló táblát is:

 

5) A Küldetéseket, Híreket és Beállításokat az új CPI Phone-on keresztül érhetjük el:

Az Island News-ban láthatjuk, amit a “blogon” írnak.

   

 

Vélemény

Egyelőre korainak tartom a mélyreható véleményformálást és elemzést; tetszik a játék, a sok kreatív ötletet és megvalósítást értékelem. Nyilván nem olyan, mint az eredeti CP, de ez nem feltétlenül baj, még valószínűleg rengeteget fog fejlődni és bővülni.

Viszont amit az egyik legnagyobb hátránynak tartok, hogy a nonmemberek alig csinálhatnak valamit (akárcsak a CP utolsó éveiben) és a napi Challange-ek egy idő után unalmasak számomra. Így nem tudom, mennyi ideig tud lekötni a játék hosszútávon.

 

Te mit gondolsz?

 

Reklámok

10 Responses to Club Penguin App Hírek

 1. Kkrle szerint:

  Az adventure-ökről fogsz írni? Elég epic lett AA Chapter 2-je. Nagyon jó logikai feladványok vannak benne, főleg a végén, sőt van, hogy teljesen elengedik a kezedet, és egyedül kell megoldanod egy-egy problémát. Ez leginkább a 10. questben érhető tetten. Nem akarom lelőni a dolgot, szóval csak a szituációt írom ide:

  Adott egy óriási hot sauce-os flakon, amely Herbert gépezetét működteti. Két masszív vaspánt tartja a helyén, ezekből egyet már sikerült feloldani úgy, hogy belepiszkáltunk az irányítópultba, de aztán Herbert észrevett és zárolta azt. A feladat: kiszabadítani a többszázkilós flakont a vaspánt szorításából (emelni, rúgni nem tudunk, és nem is mennénk vele sokra, hiszen nagyon nehéz a tárgy).

  Ennyi. Gyakorlatilag semmilyen segítséget nem adnak, még akkor sem, ha percekig nem sikerül megoldani a feladványt. ,,Hagyjuk csak a gyereket gondolkodni, hadd fejlődjenek a képességei!” 🙂 – nekem tetszik ez az irány, elvégre ez volt az egyik célja az eredeti CP-nek is.
  A végére olyan érzésem volt, mintha egy PSA-küldetést kereszteztek volna az Op: Blackouttal, ezenfelül vannak nagyon látványos jelenetek, amikor az ember kicsit úgy érzi, mintha egy akciófilmbe csöppent volna 🙂 Nagy kár, hogy csak az előfizetőknek érhető el – remélem, ez később változni fog.
  Apropó, az 1.2-es frissítés már felengedi a nonmembereket a kötélpályákra, és én valószínűnek tartom, hogy e hónap végén, a Seld Racer megjelenésével egyidőben a standard tube is elérhetővé válik mindenkinek.
  Továbbá a Mount Blizzardon a nagy, lezárt kapu (4:35-nél az alábbi videóban) szerintem az új Mine-ba fog vezetni néhány hónap múlva, előtte valószínűleg még megnyitják a Boardwalk melletti erdős területet, hogy a központi zónában ne legyen eltorlaszolt kijárat.

  Kedvelés

 2. Kkrle szerint:

  Kijött egy újabb sneak peek videó, amely a közel végleges Mt Blizzardöt mutatja be. Elég sok minden fejlődött és végre ebben a zónában már van egy kis oldCP-s feeling is.
  Egyébként a CPI Phone-ban az Island News “alkalmazás” egyre jobban hasonlít a CP Timesra, rendszeresen ír bele cikkeket AA és a névtelen riporter, valamint vannak Flashnews-szerű rövid írások is. És nyáron visszahozzák a Fun Stuff oldalt a honlapra 😀

  Kedvelés

 3. mimi17740 szerint:

  Sziasztok Club Penguin Island rajongók!

  Nem tudom mennyien látogatjátok még ezt az oldalt, bár ez a leghíresebb, szóval csak visszatértek néhányszor.
  Mivel Marcellm eléggé elfoglaltnak tűnik, és régóta nem posztolt (szerintem ez a komment sem fog kikerülni), ezért én és a barátom létrehoztunk egy CPI-vel foglalkozó magyar híroldalt.

  Nem szeretnék reklámozni, de szerintem másoknak is jó lenne, ha tudnák valahol követni a híreket.
  Az oldal készülőben van még csak.
  https://cpistarblog.wordpress.com/

  Kedvelik 1 személy

 4. pannaa szerint:

  hogy kell megerősíteni a regisztráciomat? Mert mikor be akarok jelentkezni azt irja erősítsem meg

  Kedvelés

 5. Balib3 szerint:

  Gondolom ide már nem tervezel írni semmiről. Ugye?

  Kedvelés

 6. Kkrle szerint:

  Mozgalmas nyáron vagyunk túl és valószínűleg még mozgalmasabb ősz áll előttünk:

  Megg júliusban egy szép búcsúvideóval kísérve elhagyta a Teamet, és helyébe ideiglenesen Joe (SGT Sparkles) lépett.
  Erre talán azért volt szükség, mert akik játszottak a régi játékkal, de a 2013 utáni korszakban elmentek és a CPI indulásakor tértek vissza (elég sokan voltak így), annyit láttak, hogy Megg “vezetése” alatt kerül leállításra a Club Penguin, ezért a legtöbben úgy tekintettek rá, mint “a nő, aki kinyírta a CP-t” (a Facebookon, a New Yorki event posztja alatt ténylegesen voltak ilyen kommentek!)
  Belátható, hogy elég rossz érzés, ha az emberre ilyen és hasonló jelzőket aggatnak, ráadásul indokolatlanul és jóformán lemoshatatlanul.

  Pár nappal Megg előtt Deamama is elhagyta a Teamet. Azt hiszem, jelképesen nevezhetjük júliust a 2013-tól 17-ig tartó korszak lezárásának, és egy új kezdetének.

  A már Joe nevével “fémjelzett” 1.5-ös frissítés inkább csak csiszolgatásokat hozott, mint valódi újításokat, bár ezek többnyire jók voltak, a valódi változtatások azonban értelemszerűen a kommunikációban történtek: egy jóval közvetlenebb és lazább community managert kaptunk, és ami talán a legfontosabb:
  Joe végre elkezdett kommunikálni a “hater”-ekkel. Eddig ugyanis az volt a szokás, hogy Twitteren elbeszélgettek a közösség CPI-hez hűséges tagjaival, meg persze fogadták a fan artot (ami egyébként meglepően nagy mennyiségben érkezett az utóbbi időben), de a “Bring back old CP” és a “NotMyClubPenguin” típusú kommenteket, nem is beszélve a Facebook-posztok alatti angry reactionökről, egyszerűen figyelmen kívül hagyták.

  Aztán jött az a bizonyos anime pingvines kép, amitől kiborult a fél internet, egy nappal később pedig a dabbelő pingvin, amitől az internet másik fele is felrobbant. Hogy Joe-t idézzem:
  «Usually we’re blamed for destroying people’s childhood. Yesterday we decided, “Hey, why not the internet too?”»

  Innen már tényleg csak egy lépés volt, hogy a Facebook-oldalon is elkezdjenek válaszolni a felhasználók kommentjeire, és ez egy nagyon-nagyon-nagyon jó döntés volt: már az első ilyen alkalmak után érezhetően nyugodtabbá vált a kommentszekció, de a szeptember 6-i 5 órás Q&A sessionnel végre sikerült megmutatniuk, hogy mennyire tudnak törődni a közösséggel. Nem csak az új generációval: a régi játékosokkal is. Joe saját kezűleg válaszolt a többszáz feltett kérdésre, melyek között a CP bezárásának okától a nonmember tartalmakon keresztül a munkalehetőségekig rengeteg dolog szóba jött. Csak egy gyors áttekintés a teljesség igénye nélkül:

  -VÉGRE TUDNAK MAJD MIT CSINÁLNI A NONMEMBEREK!
  Októberben lesz egy internet safety event, az erre kiadott póló lesz az első nonmember item, szintén októberben, 6-ától 9-éig pedig ALL ACCESS WEEKEND lesz, azaz mindenki memberré válik egy hétvégére.
  Továbbá van egy nem túl konkrét utalás, miszerint a nonmemberek számára több party game lesz elérhető. Ez remélhetőleg a Tube Racinget takarja, elég nevetséges, hogy jelenleg pont egy ilyen játék member only.
  Illetve, bár ez inkább jelképes, de az 1.6-os update-ben mindenki számára elérhető vált Rockhopper és Rookie első küldetéseinek első része. Remélhetőleg ezt megcsinálják majd a többi adventure-rel is, és talán egyszer, az igloo-k kiadása után eljutunk oda, hogy teljes chapterök játszhatók lesznek a nonmemberek számára.

  -EGYRE VALÓSZÍNŰBB, HOGY MEG FOG JELLENNI A CPI PC-RE
  Ezzel kapcsolatban még Healthychoices tett megjegyzéseket az egyik nyári meetupon, Joe pedig immáron rengetegszer megerősítette, hogy a Team dolgozik egy számítógépekre optimalizált kliensen. Ez egy igazi áttörés lenne, számos olyan kommentet olvasni az FB-oldalon, hogy adott játékos megbékélne a CPI-vel, ha tudná játszani a gépén.

  -RÉGI CP-S CONTENT A LÁTHATÁRON
  Gőzerővel készülnek az igloo-k, a Town/City Town nevű, októberben érkező új zónában biztosan lesz Pizza Parlor, talán Forest is, az 1.6-os frissítésben a térképen megjelent ikon pedig valószínűleg azt az erődszerű építményt ábrázolja, amit legutoljára még a 2015 karácsonyán, Spike Hike által megosztott Project Super Secret-képen láthattunk a háttérben.
  Érkezik továbbá 2 visszahozott parti, az egyik biztosan a Halloween (esélyes, hogy sötét ég lesz), a másik talán a Holiday.

  -MERCHANDISE
  Ezen egyelőre nem dolgoznak, de szerepel a hosszabb távú tervek között. A Q&A alatt szóba kerültek az art bookok és a soundtrackek, ilyen típusú termékek is megjelenhetnek majd, ha egyszer eljön a CPI merch ideje

  -A CP LEÁLLÍTÁSÁNAK OKA
  Sajnos nem sikerült teljesen tiszta választ adniuk, de azt megtudtuk, hogy Disney ide, vagy oda, a CP költségvetésének van egy viszonylag alacsonyan lévő felső határa, és maga a Team sem elég nagy ahhoz, hogy két játékot üzemeltessen egyszerre.

  Mint fentebb említettem, ennél még sokkal több mindenről volt szó, érdemes ránézni a posztra:

  Egyébként megjelent a Penguin Anthem – a videótól enyhén szólva nem esett le az állam, de ha csak a zenét hallgatjuk, akkor egész jó, a szöveg pedig talán a Party in my Iggy óta nem volt ennyire eredeti, ez mindenképpen plusz pont. Én személy szerint 10-ből egy 7-est megadnék neki.

  Lényeg a lényeg, érdekes és reményteli időszaknak nézünk elébe. Nagyon sok lehetőség van a Team kezében, reméljük, hogy élnek ezekkel.

  Kedvelik 1 személy

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: