Halloween Party’15 Értékelés

Mint minden évben, idén októberben is megtartották a Halloween Party-t és nem rontották el. A történet az utóbbi években jó volt a partin, de most sokkal bővebb volt az Anniversary Party-s mascbotok miatt.

A szobák nagy része a 2013-as és 2014-es Halloween Party-król volt visszahozva. Ezek nem rosszak, de változók. Ezeknek a részletes értékeléséről itt lehet olvasni. Még talán a 2013-a értékelést is érdemes elolvasni, nem olyan részletes, mint 2014-es, de van benne pár további fontos dolog. És az, hogy mit mikorról hoztak vissza pontosan, elolvasható a party bejegyzésben.

Amin kicsit változtattak tavalyhoz képest, az a Beach:

File:Halloween Party 2015 Beach.png

Beraktak a toronymellé egy kétajtós garázst, amihez most illett az aszfalt, de szerintem továbbra is szükségtelen. A garázs illett ehhez a témához. A szoba alapvetően nem olyan rossz, de vannak benne elemek, amik nem kellenének, mint a törött csónak, ketrecek és lilás anyag a vízen, mert mint a 2014-es értékelésben írtam, nem kellene az undorító hatásra törekedni és a morbidság felé, mert ez egy gyerek játék és itt a jópofa móka a lényeg, nem a rémísztőség.

A Dock-ba pedig betették a Ghost Puffle adoptálást:

File:Halloween Party 2015 Dock.png

Szerintem elég gagyin oldották meg, a Puffle Hotelben sokkal jobb lett volna, és szerintem nem volt szükséges ezeket visszahozni. Erre a szobaára is igaz, amit az előzőnél mondtam, habár a temető illik a Halloweenhez, de ez a szoba szintén tartalmaz olyan elemeket, amik nem kellenének. A régebbi töktermőföldnek jobban örülnék, vagy egy kevésbé ilyen hatású temetőnek.

Illetve az Anniversary Party-s Coffee Shop-ot megcsinálták “Halloweenes témájúra”:

File:Halloween Party 2015 Coffee Shop.png

A szoba alapból elég gagyi volt, és nem értem, miért kellett ennyire felforgatni. De a tökök és a villódzó fény jó. Viszont még az is kicsit furcsa hatást keltett, hogy ez a szoba szinte tönkre van téve, de az emelet tökéletesen rendben van és világos.

És egy teljesen új szoba Herbert főhadiszállása volt:

File:Halloween Party 2015 Herbert's Lair.png

A szoba nem lenne rossz, de a grafika nagyon gagyi és az összhatás sem túl jó. És szerintem teljes hülyeség, hogy a Coffee Shop-ból nyílt a lejárat, semmi értelme nincs.

Amit még megemlítenék, habár már évek óta használják, a Night Club dekorációját, ami nagyon jó.

File:Halloween Party 2015 Night Club.png

De a SoundStudio képernyője tönkretette az összhatást kissé.

És egy régebben használt dekoráció végre visszatért a Dance Lounge-ba:

File:Halloween Party 2015 Arcade.png

Régen itt a Night of the Living Sled 2. része ment, azért van ott a képernyő helye, ahol most a felirat van. És a szoba tökéletes.

És még a Beacon-re is visszatért egy régebbi dekorációs ötlet:

File:Halloween Party 2015 Beacon.png

Ez egy szuper dolog, habár lehetne kicsit több is, jobban megcsinálva a fényhatást.

De ami talán a legjobb, hogy voltak új, egyszerű dekorációk:

File:Halloween Party 2015 Ski Village.png

Ennek a szobának volt ez egyik legjobb hangulata a klasszikus dekorációk miatt.

File:Halloween Party 2015 Ski Lodge.png

És habár a Ski (vagyis most már Puffle) Lodge alapból szerintem nagyon gagyi, a dekorációk nagyon jók, leszámítva a halcsontvázat.

És ami nagyon jó, hogy figyeltek arra a kis részletre is, hogy kint átalakították a padlás ablakát pókhálószerűre és ezt belül is megtették, mert ezek a részletek is nagyon sokat tesznek hozzá a dolgokhoz, (mint régen is nagyon figyeltek az ilyenekre, lásd Summer Kickoff Party – A Book-room-ba belógott a szívószál, ami kívülről a kókusszá alakított Coffee Shop-ba volt beleszúrva):

File:Halloween Party 2015 Lodge Attic.png

A Stadium is tökéletes, ez is nagyon visszaadja a régi hangulatot:

File:Halloween Party 2015 Ice Rink.png

Még a Puffle Park-ban is meg volt a hangulat:

File:Halloween Party 2015 Puffle Park.png

A Pizza Parlor-ba is betettek tököket, ami itt szerintem kevés. Sötétítés is kellett volna, mint a Ski Lodge-ban és gyertyatartók, egyszerű, ötletes, klasszikus dekorációk és az orgona a zongora helyére:

File:Halloween Party 2015 Pizza Parlor.png

A Dojo-t is feldíszítették, mint régen:

File:Halloween Party 2015 Dojo Courtyard.png

És belülre is tettek, a gyertyatartók nagyon szuperek:

File:Halloween Party 2015 Dojo.png

De parti szobának betehették volna a Trick-or-Treat Lane folytatását:

File:Halloween Party 2014 Stadium.png

És innen nyílhatott volna a Stadium. Illetve ami még hiányzik, a villámlás. Nem csak a felhővillámok, hanem a lecsapóvillámok is, mint amik 2011-ben voltak:

Club Penguin Halloween Party 2011 Tour

A zene a legtöbb szobában a tavalyi volt, de sok helyről hiányzott, főleg a beltéri szobákból. Kellene egy egységes téma, mint régen, hogy szinte minden beltéri szobában ez szól és a kültéri szobákban pedig többnyire ez, néhány szoba kivételével. Az új főtéma, az új kis filmből van, elég jó. A legtöbb helyen a zene csak halk volt és tele zajjal. De ahol volt zene, többnyire jó volt.

 

A  feladat érdekes volt, mivel úgy kezdődött minden nap, mint egy Scavenger Hunt, és a legtöbbször a hírességek nem mondták meg, hogy hol van a szükséges tárgy, de a Gary-s szövegbuborék igen, ami rossz, mert ez a Kincskeresés lényege, hogy csak egy kis nyomot adnak meg. De azt a kis buborékot figyelmen kívül lehet hagyni, mert jó volt a keresésé. És ezután mindig a “csőszerelés” következett.

Ez habár nem rossz feladat egymagában, sokszor már nem túl élvezhető, nem kellett volna ilyen nagyon repetatívnak lennie. Emiatt volt a feladat elég egyhangú és unalmas, hogy minden nap megjelenik egy új robot, ami szerintem logikátlan a történetet illetően, és meg kell találni egy ötletes félelme tárgyát, majd jön az unalmas, egyszerű feladat, ami csak a Herbert robotnál volt kicsit nehezebb, de az sem túlságosan.

És ezen jellemzők miatt, pontosan olyan volt, mint egy operation, azaz naponta oldódik fel egy feladat, ahol lényegében ugyanazt kell csinálnunk, mint előtte, csak egy kicsit más a pálya. És abban is egy új opartion-ra, hasonlít, hogy habár az elején napokig nagyon egyhangú és nem olyan érdekes (csak egy kicsit a cucc megtalálása, ami miatt egyedi ez a feladat kombináció), de a vége nagyon mozgalmas és izgalmas. Azt nagyon érdekesre megcsinálták.

 

És az átváltozás teljesen értelmetlen volt. Mert habár a Halloweenhez illik az átalakulás, de most a robotok voltak a gonoszak és miért akarna bárki egy olyan csúnya robot lenni. Gary miért építene egyáltalán ilyet, már ha ő építette.

A cuccok nagyon gagyik és ötlettelenek voltak, azaz hogy mindenki megkapta a megkeresendő cuccot és a memberek a robot fejét. Az egész nagyon trehány, még rosszul is néznek ki a cuccok.

 

A történet most elég kiemelkedő volt. Mert ugye Gary az Anniversary Party-ra építette a robotokat, amik még nem tökéletesek. Így Herbert könnyen az irányítása alá tudta venni azokat, hogy a pingvineket ijesztgesse (ami nem értem, miért jó neki). És épített egy különleges robotot magáról, de túl okosra tervezte, az bezárta őt és át akarta venni az irányítást a sziget felett, mint Herbert maga, így nekünk egy lézerrel kellett leállítani. Nagyon jó a történet, de valahogyan értelmetlennek tűnik, már a mascbotok is azok voltak. Herbert miért akarná így elfoglalni a szigetet?

És nagyon hasonlított az egész a mostanában nagyon népszerű horrorjátékra, a “Five Nights at Freddy’s” szériára, amiben szintén elszabadult, ijesztő állatrobotok vannak. És erre egy elég erős utalás, hogy írták, akkor ijesztenek különösen, amikor a pingvinek képernyőket néznek és mögéjük lopóznak. És nem rossz utalás, mindig is voltak nagyon jó utalások a CP története során, de még így is gyerekbarátabbá téve sem látom olyan jónak, szerintem még mindig durva ez így is és nem annyira a megszokott Halloweeni hangulat.

 

Összességében egy jó parti volt, most sem rontották el a Halloween Party-t, de a hangulatot nem éreztem olyan jónak, hiába eredeti, alig volt klasszikus Hallowenes hangulata, amikor a mókáról és a cukorka gyűjtésről szól és játékos, ijesztőnek nem mondható dolgokról. Már egy ideje csinálják ezt. Már 2012-ben is kicsit túl komoly lett, de a szigeten ott volt a klasszikus Halloween. 2013-ban tökéletesen visszatértek a Halloweenes cukorka gyűjtögetésre, de a móka egy nagyon kicsit csorbult az ijesztőbbre csinált szobák miatt. 2014-ben megint komoly volt az egész és a sziget is a 2013-as, nem túl kedves dekorációval volt feldíszítve, de a party valahogyan még mindig kötődött a Halloweenhez, talán azért, mert egy klasszikus rémtörténetet dolgoztak fel. És idén nem igen kapcsolódott a Halloweenhez sem a történet, így a hangulat szerintem nem volt túl jó, ott éreztem jó hangulatot, ahol egyszerű dekoráció volt. A folyamatosság pedig nem volt annyira meg az egyhangú feladat miatt. A Halloweennek a mókáról kellene szólnia, mint 2011-ben, egy kis de klasszikus “ijesztőséggel” fűszerezve.

Pontozás:

Reklámokból tűnt: 7 p

Valójában: 6.6 p

Tehát eddig szerintem a legrosszabb Halloween Party, de nem rossz. Idén a felső-középkategória.

Te mit gondolsz?

Játssz most!

Club Penguin - Waddle around and meet new friends!

Reklámok

One Response to Halloween Party’15 Értékelés

  1. gSzabia szerint:

    Five Nights at Herbert’s xd

    Kedvelik 1 személy

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: