2015 Nyár és Eventek Értékelése

Voltak idén olyan olyan események, amikről nem írtam külön értékelést, viszont ebben a bejegyzésben szeretném őket részletezni, mivel elég érdekes dolgok történtek idén.

Először is szeretnék az idei nyárról beszélni, mivel voltak különlegességek.

 

Ami nagyon szokatlan, hogy júniusban nem volt party. Helyette a PSA missziók tértek vissza.

Szakaszosan lehetett teljesíteni a küldetéseket, hetente 3-at. Ez nagyon jó ötlet, főleg azoknak, akik újak és nem tudták akkor teljesíteni őket, amikor még elérhetőek voltak, 2012 előtt. Szerencsére meg is maradtak, így már mindenki meg tudja csinálni őket játékon belül, tehát ők is meg tudják szerezni medálokat.

Habár jó fogás volt,  szerintem ettől még lehetett volna tartani egy nagyobb eseményt ebben a hónapban, mert ez azért mindent összevetve nem túl sok. Érdekes, hogy volt egy olyan hónap, amelyben tulajdonképpen nem volt semmilyen party vagy event sem, de nem teljesen kielégítő.

Igaz, hogy az app-en volt a Royality Week, de az tulajdonképpen semmi.

Csak bejelentkezésnél el lehetett venni 4 cuccot, szóval szerintem ennek értelme sem volt.

Tulajdonképpen ha ezt a hónapot partiként értékelném, ami elég abszurd, akkor kb. 3-4 pontot adnék, azaz nem volt túl érdekes, de legfőképpen izgalmas június, de mégis volt benne egy kis különlegesség.

 

Viszont szerencsére már a hónap végén elkezdődött egy olyan party, ami nagyon különleges és szuper volt. Végre visszahozták a Festival of Snow-t.

Ez volt a nyár egyik fénypontja, kimagasló party volt.

A szobák szuperek voltak, egyszerű de nagyszerű dekorációval, azaz régi stílusban. Most nagyon szuperül alkalmazták ezt a fajta díszítést, kellene többször, de nem minden alkalommal. Az lenne a legjobb, ha a nagy partiknál sok szoba lenne feldíszítve gazdagon, de ez is tökéletesen megfelel.

Rengeteg szoba volt feldíszítve, tulajdonképpen az egész sziget. A dekorációknak nagyon jó a színvilága, a grafika teljesen a helyén van, habár hiányoztak a fekete kontúrok újfent, de az összhatás kiváló, mivel az egész stílusa megragadó. És persze a szobrok is nagyon igényes és jól elkészített munkák voltak, jól elhelyezve.

zene többnyire új volt és nem volt rossz, habár szerintem ez  jobb is lehetett volna, de itt most nem ezen volt a lényeg, a hangulat zene nélkül is nagyon jó volt, de ez még inkább dobott volna rajta, az egész feeling-jén.

A cuccok tulajdonképpen a két eredeti, 2007-es cuccok, amiket visszahoztak erre az alkalomra. Ez végül is nem rossz ötlet és ezek jó cuccok, csak esetleg igazságtalannak érezhetik ezt azok, akik akkor kapták meg őket és még ezóta is játszanak. Mert ezek elég ritka ruhák. Szerintem lehetett volna valami új akkor legalább. De ami nagyon jó, hogy nem árasztottak el egy csomó gagyi, ötlettelen tucat cuccal. És szuper, hogy  Item Box-okban voltak, pontosan a legmegfelelőbb helyeken elhelyezve.

Feladat ugye nem volt, csak végig “kellett” menni a kiállításon. Ez egy nagyon-nagyon jó ötlet, tökéletesen kivitelezve. Tulajdonképpen kicsit hasonlít a tavalyi Puffle Party-s folyamatos kövezetre, de mégis más. A másik amire hasonlít, az a 2008-as St. Patrick’s Day Party-s parádé. Szuper ötlet, hogy volt egy kezdőpont és a szőnyeget követve járhattuk végig a szigetet. A végén a kettéágazás nem tetszett annyira, de ez nem igazán számít. Az is jó ötlet, hogy a sziget végén, azaz a Cove-ban voltak az el nem készített rajzok. És volt egy “titkos” szoba is az Iceberg, ami külön állt, és ezzel értelmet nyert, hogy ott vált a másik ingyen cucc, az első pedig a legelején. És a tűzijáték is jó ötlet volt, főleg, hogy a kezdő és tulajdonképpen a vég szobából látszott. Viszont a folyamatosság kissé hiányzott, de nem jelentős ez, mert a hangulat visszahozta az embert, szerintem.

Illetve végre voltak előkészületek, még ha nagyon is egyszerűek, de részletesek, hogy minden későbbi szobor helyére beraktak egy nagy hótömböt. Talán még pár doboz hiányzott, hogy még érdekesebb legyen maga a készülődés. És ezzel történetet is adtak neki, hogy nem csak ott teremnek a szobrok, hanem azokat faragják a beküldések alapján.

Összességében végre egy régi típusú, klasszikus, eredeti és színvonalas party, amelyen az egész sziget fel volt díszítve egyszerű, de szuper dekorációkkal. Alig hiszem el, hogy visszahoztak egy ilyen régi dolgot, amihez azért elég idő is kell. Meg volt benne az a plusz, ami kell ahhoz, hogy olyan hangulata legyen, ami megfog és feledhetetlen. Habár a folyamatosság nem a legjobb, de számomra mégis érdemes volt vissza lépni végig.

Én 7.444444 pontot adok, ami azt jelenti, hogy ez 2015 legjobb partija. A mostani partik között kétségkívül kitűnő, de mondjuk 2011-ben is teljesen helytállna.

 

Júlisban  a “nagy” fő party Inside Out Takeover volt.

Elég gagyi volt, erről nem is mondanék többet, az értékelést itt elolvashatjátok. Tehát ez a hónap nem volt túl élvezetes a nyárban, de hát “legalább egy reklám party kell a nyáron”. Szerintem semmi szükség nem volt rá, tarthattak volna inkább az új kisfil alapján, a Monster Beach alapján egy Summer Party-t.

 

Viszont augusztusban egy újabb érdekes party-t tartottak, a Fashion Festival-t.

Ez party hozta a színvonalat, az ötlet, de főleg a kivitelezés szuper volt, habár szerintem egy kicsit lehetett volna több és nagyobb, de az elején a rengeteg bug miatt nem működött a feladat rendszer és ez eléggé lerontotta az élményt akkor. A teljes értékelést nemsokára olvashatjátok. Ami még nagyon jó volt ebben a hónapban az az, hogy rengeteg régebbi ruhát visszahoztak, habár pár olyan ritka darabot is, amit nem kellett volna.

 

Tehát voltak mind rosszak, de szerencsére jók is a nyáron. Viszont a legsötétebb pont mégis szerintem az volt, amikor június elején a Stage-et lecserélték a Mall-ra. Mert ott nem igazán lehet csinálni semmit és nem is érdekes, na meg persze, a Stage nagyon hiányzik. A Stage-nek volt értelme egy klasszikus szoba, amiben változtak havonta az előadások. És a színház bevásárlóközpontra cserélése eléggé butulás felé mutató irány, szerintem. De a Stage Igloo nagyon jó ötlet, hogy berendezhetjük a házunkban a saját előadásunk. Habár ha ezt az eredeti Stage-ben tudnánk megtenni, az milliószor jobb volna.

És  az nagyon jó ötlet volt, hogy minden hónap elején egy játékos sneak peek-et tettek közzé, mint például napátárat készítettek a hónap eseményeivel, vagy a szavak betűit összekeverték és nekünk kellett megfejteni.

És a rengeteg olyan esemény volt, amelyekre nem készült külön semmi, mint a Watermelon Day, csak egy összejövetel volt, amin be lehetett öltözni. Ezek szerintem nem annyira értelmesek, mert én nem annyira támogatom az ilyen összejöveteleket valamiért, legalább is ilyen sűrűn, de arra jó, hogy felhívja a figyelmet az érdekes napokra, például a Balkezesek Napja.

Még egy megfigyelés a nyárral kapcsolatban, hogy mind a két főparti nagyon hónap végén kezdődött, ami nem éppen túl jól szervezett, szerintem csak a Halloween és esetleg a Holiday Party esetében jó ez a megoldás, mert a többi partinak szerintem a hónap első negyedénél kellene kezdődnie, kivéve néhány további különleges esetben, amik szintén dátumhoz kötöttek, de azok mostanában nem igen vannak.

 

És a legjobb évet áthidalódolgok idén, azok a kis eventek.

A legelső idén (az Újévi tűzijátékot leszámítva) a Pi Nap volt márciusban.

Egy jó, hangulatos kis esemény volt, 2013-as kis event mintára, de most minden főszobában mutatott egy nyíl és a Forest széle is fel volt díszítve. A téma is szuper főleg, hogy ez az évszázad tökéletes Pi Nap, mivel harmadik hó 14-e alapból a nap, ráadásul (20)15 is van, és a Pi: 3,1415. Összességében  nagyon tetszett, 6.2 pontot adok.

Aztán jött valami sokkal érdekesebb áprilisban. Minden előjel nélkül tartottak egy klasszikus maze eventet.

Nagyon jó volt, hogy nem szóltak előre. Maga az ötlet is nagyon szuper és jól volt kivitelezve az egész a különlegességekkel és örülök, hogy végre  újra volt egy klasszikus maze. Habár a végen lehetett volna jobb ajándék. A titkos szoba nagyon szuper gondolat, csak jobb lett volna, ha a fő célszobában kapott csákánnyal kellett volna ásni. És ott is lehetett volna valami plusz még. Illetve én még egy kis történetet hiányoltam, mivel nem volt igazán apropója az eventnek. Mert valószínű, hogy ezek azok az alagutak, amiket Herbert ásott az egyik misszióban, de kitalálhattak  volna valami releváns történést, például beszakadt a Dock és fel kell deríteni az alagutakat. A szobák egyszerűek, de szuperek voltak, a hangulat is megvolt. Szerintem ez az egyik valaha volt legjobb Event. 6.8 pontot adok.

És májusban a számítógépes platformon egy nagy Fair volt, míg a CP App-en nem, mivel azt nem tudták volna átkonvertálni, mert túl komplex, így egy Rainbow Puffle Celebration volt.

Összességében nagyon szép volt a dekoráció a stílusa és a kivitelezése. Az App-en a háttérben lévő dolgok mindig kicsit rosszabb minőségűek, ezért ezt most is elnézem. Az is nagyon jó ötlet, hogy a sziget közepe egy felhőn van és a szivárvány vezet fel. Tehát elég jó event volt, a hangulata is nagyjából megvolt és elérhetővé vált a Rainbow Puffle az App-en is. De ami a legjobb, hogy végre rájöttek, hogy nem kell minden partit lebutítani és gagyivá tenni, mert az App-en csak bizonyos dolgok működnek és kell a séma. Ennek főként ezért örültem. 6.2 pontot adok.

Most viszont már az van, hogy az App-en újfent ugyanaz a party szokott lenni, mint az alap CP-n is, esetleg a számítógépes verzióba tesznek pár pluszt ÉS az App-en egy héttel tovább tartanak a partik, Nem tudom, ennek mi értelme, de nem zavar.

 

 

Egyelőre ennyi event volt idén. Event-eket 2012-ben és 2013-ban pontoztam, így csak a tavalyiak maradtak ki, ezeket szintén most pontozom, (így természetesen javításra kerül majd sor a listákban, úgyis sok mindent tervezek év végére, ez csak egy kis plusz):

Tavaly az első és event a Russian Welcome Event volt márciusban.

Azért tartották, mert elkészültek a CP orosz nyelvű szerverei. Ez volt első event hosszú idő után, ezért örültönk sokan. A dekoráció nem rossz, a cucc Item Box-ban van, de engem összességében nem nyűgözött le annyira. És sajnos már be is zártak az orosz szerverek. 6 pontot adok.

A következő már sokkal jobb volt, a Funny Hat Week májusban.

Az ötlet nagyon eredeti a kivitelezés is tökéletes, a cuccok jók voltak, szuperül elhelyezve. Egyszerűen szuper volt. 6.39 pontot adok.

Ezután jött még egy jó, a Graduation Event júniusban.

Ez is nagyon szépen el volt készítve és érdekes volt. A hangulata is megvolt, habár a Funny Hat Week eredetibb. 6.32 pontot adok.

És a legutolsó (a Merry Walrus Parádét leszámítva, mert azt a Merry Walrus Partival együtt értékeltem) event 2013-ban a Turbo Race volt augusztusban.

Jó event volt, főleg, hogy a végigmenésnél kigyulladtak a lámpák és jó volt, habár a feladat lehetett volna jobb is. 6.2 pontot adok.

 

Illetve az Anniversary Party-kat is értékelni fogom. Ha minden úgy lesz, ahogy mondják és tűnik az idei sok pontot kap kb. 8-at, de azért ég megvárom, nem akarom elhamarkodottan kijelenteni, de remélem nem lesz csalódás.

Te mit gondolsz?

Játssz most!

Club Penguin - Waddle around and meet new friends!

Reklámok

5 Responses to 2015 Nyár és Eventek Értékelése

  1. kkrle szerint:

    …ez a cikk pedig megkapja tőlem a ,,legjobb értékelő bejegyzés” díját! 😀 😀

    Kedvelés

  2. gSzabia szerint:

    Arra azért kíváncsi vagyok, hogy hogy fog kinézni a júniusi rész az évkönyvben.

    Kedvelik 1 személy

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: