Inside Out Party Értékelés

Júniusban kijött a Pixar legújabb filmje az Inside Out, avagy Agymanók és ezért tartottak egy ilyen témájú partit júliusban.

Ahogy a filmé, a party alapötlete is nagyon érdekes ötlet és akár ki is lehet belőle hozni valami jót. De ez sajnos nem sikerült.

A szobák közt voltak jók:

File:Inside Out Party Dream Productions.png

Nekem ez tetszett a leginkább, jól volt megcsinálva az egész szoba és ötletes.

File:Inside Out Party Food Island.png

Ez is egy elég jó szoba, habár a sajt lehetett volna sárga, de alapvetően jól néz ki, habár nem személyiségszigetnek.

Voltak középszerűek is:

File:Inside Out Party Dock.png

Igazából nem néz ki olyan rosszul, de valahogy szerintem értelmetlen ez a nagy gépezet.

File:Inside Out Party Loot Island.png

Ez sem rossz, de itt sokkal gyengébb a grafikai stílus és nem igen volt mit csinálni itt sem.

File:Inside Out Party Imaginationland.png

Habár ez a szoba jól van megszerkesztve és grafikailag is korrekt, ennek láttam a legkevesebb értelmét, mert képzeletföldének izgalmasabbnak kellene lennie, itt tulajdonképpen semmi különös nincs.

És volt pár nagyon gagyi:

File:Inside Out Party Subconscious.png

Igazából ez a legjelentéktelenebb szoba az egész partina. Itt tényleg nincs semmi sem, és nem hiszem, hogy csak két félelme van Rockhopper-nek.

File:Inside Out Party Headquarters.png

Szerintem a legborzasztóbb maga a legfőbb szoba volt, azaz a Fejhadiszállás. Egyszerűen gusztustalan az egész szoba. Eléggé kidolgozatlan, a grafika borzasztó és a színhasználat is. Nem hiszem, hogy így nézne ki RH központja. Illetve a grafika mindenhol szenved egy közös hibától, hogy nincsenek fekete kontúros körvonalak, de ez már régebbi keletű probléma.

És összességében borzasztóan kevés szoba volt, pedig többet is ki lehetett volna hozni. Már az is elég furcsa, hogy csak két személyiségszigete van, tehát tulajdonképpen két főemléke, amivel magának mond ellent a party, mert szerintem úgy 8 meghatározó személyiség jegye lehet, csak nem volt ötletük és/vagy lusták voltak megcsinálni. És az a kettő sem úgy néz ki, mint a filmbéli személyiségszigetek, habár a filmben a szigeteket nem igen mutatják belülről. Illetve az emlékei közt nincsenek kevertek, pedig elvileg felnőtt, szóval ez szerintem nagyon furcsa és ettől lenne értelme.  És miért Riley képzeletbeli barátjává illetve álombéli szereplőjévé lehetett átváltozni és jelmezbe bújni?! Szóval a filmhez csak a legkülsőségesebb pontokban van köze, de amik fontosak, azok kimaradtak, biztosan azt gondolták, hogy még nem fogja érteni és érezni a játékos közösség.

 

A zenék többnyire a filmes zenék átdolgozásai voltak, vagy régi CP-s zenék. Nem volt rossz egy sem, de nem kiemelkedő főleg nem, sokkal inkább középszerű, mint maga a parti.

A cuccokból egyrészt szerintem nagyon sok volt, de elég gagyik is. Ugye a memberek megkaptak minden érzelem jelmezt, amik néznek ki túl jól, illetve mindenki kapott értelmetlen és nem túlságosan odaillő kis cuccok. És a legvégén még kalózos cuccok, ami mér csak a hab a tortán.

 

A feladat sem volt túl jó, vagy élvezetes, mivel nagyon egyhangú volt és habár hosszabb a mostani átlagnál, nem olyan hosszú mégsem.

Azért volt egyhangú, mert mindig ugyanazt a mini-game-et kellett újra játszani.

És ez a feladat sorban egymás után unalmassá válik. De legalább nem kellett naponta visszalépni részfeladatot teljesíteni és az ötletes volt, hogy minden egyes alkalommal egy-egy emléket kapott vissza. Habár az jó, hogy nem erőltették azt, hogy naponta vissza kell lépni a feladat folytatásához, de semmi folyamatossága nem volt a partinak, de ez nem a feladat miatt volt főként.

Volt átalakulás is, ami borzasztóan gagyi volt és, mint mondtam, nem értem, hogy miért Riley képzeltében létező dolgokkal lehetett itt találkozni.

 

A háttértörténetbe eléggé belefonták a CP-t, és szerintem elég hülyeség így az egész. Mert az ötletes, hogy Rockhopper átkozott sajtot evett és elvesztek a fő emlékei, (habár talán valami jobbat is kitalálhattak volna), hanem nagy lyukak vannak a történetben. Például: hogyan ment Rockhopper vissza szigetére? És már említettem, hogy rengeteg minden a film alapján nem jól van. Ide tartozik még például, hogy a Fejhadiszállásból nem lehet kijutni túlságosan, szóval a térkép hülyeség.

Úgy lett volna szerintem jó, hogy először a Gondolat Vonattal, ami egy mozgó szoba, utazunk el a Hosszútávú memóriába. Itt egy nem túl bonyolult, de nagy labirintuson kell átmenni. Itt megtalálunk mondjuk 3 főemléket. Utána elérkezünk Képzeletföldére. Itt mondjuk egy kis Scavenger Hunt van, és több szobából állna, különböző érdekes dolgokkal. Így visszakapunk 1 újabb főemléket. Majd tovább megyünk az Álomstúdióba, ami szintén komplexebb. Itt lenne egy puzzle, amiben álmot kell forgatni. Megkapjuk a 4. főemléket. Ezután megyünk le a Tudatalattiba, itt végigmenve egy csapdákkal el úton szerzünk meg egy újabb főemléket. És igaz, hogy ez csak öt főemlék, de máris egy teljes feladat. És ezután kell visszamenni a Fejhadiszállásra. Itt visszahelyezzük a főemlékeket egy mini-game-mel, ami akár lehet a most használt is, de az összes főemléket egyszerre. És mivelhogy a főemlékei KEVERTEK, így minden érzelem színre léphet. Ezután kapnánk meg egy térképet az ellátogatott helyekhez, de nem külön az összes szobához. És így már a személyiségszigetekre is ellátogathatunk. Amik a film alapján lennének kivitelezve, mechanikusnak kinézően.

 

Összességében nagyon szeretem a filmet, szerintem zseniális. De a party elég gagyi, egy csepp folyamatosság nem volt, eléggé erőltetett, a hangulat nulla, nem színvonalas, és mivel takeover, nem is eredeti, habár volt benne egyedi ötlet, de nem jó megvalósításokkal. Sokkal jobbat is ki lehetett volna hozni, több és jó szobákkal, nem repetatív feladattal, hanem érdekes és változatos tevékenységekkel. De általában nem tudnak jó partit csinálni, ha teljesen egy adott filmre építkeznek.

Pontozás:

Reklámokból tűnt: 3.5 p

Valójában: 3.3 p

Tehát ez egy 2014-es mércével középkategóriás party.

Te mit gondolsz?

Játssz most!

Club Penguin - Waddle around and meet new friends!

Reklámok

2 Responses to Inside Out Party Értékelés

  1. gSzabia szerint:

    És ami a legbosszantóbb, hogy a party ELŐTT
    3 NAPPAL FELTETTÉK AZ EGÉSZET A YOUTUBE-RA: https://www.youtube.com/watch?v=De8FF1orlCI

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: