Fair’15 Értékelés

Idén visszatért a Fair a tavalyi Amazement Parkkal. Nagyrészt ugyanolyan, mint 2014-ben, aminek az értékeléséről itt olvashatsz.

Mint azt megírtam, szerintem nagyon kreatív ötlet, hogy van egy komplett vidámpark felállítva a szigeten, ahol rengeteg dolgot lehet csinálni. A ride-ok továbbra is nagyon szuperek, főleg az óriáskerék és a hullámvasút. A park jól kidolgozott és a szigeten legalább mindenhol (az új szobákban is) jól megcsinálták a lilás eget, nem úgy, mint a SounStudio Party-n.

Idén két új szoba érkezett. Maga a fő Középkori részleg:

File:Fair2015Party11.png

Alapvetően nagyon jól néz ki, remekül kidolgozott, grafikailag teljesen a helyén van. Az egyetlen problémám, hogy itt nem igazán lehet mit csinálni, csak csúszdázni. Vissza hozhatták volna mondjuk az evőversenyt, vagy a termény versenyt.

És van egy belső részleg, ami sajnos nem a Ye Knight’s Quest (And Princesses Too), pedig sokkal élvezetesebb lett volna és elvégre szerintem azért pont ilyen témájú, mert május a Medieval Party hónapja (volt) és ezzel pótolni szeretnék, de ahhoz sajnos kevés.

Mindenesetre egy céllövöldét kaptunk:

File:Fair2015Party12.png

És nekem egy kicsit jobban tetszik a vadnyugatoshoz képest, mivel van pár jópofa fejlesztés. Például meg szokott jelenni egy sárkány és egy lovag, vagy királylány és gonosz varázsló/troll:

És ha hagyjuk elérni a csapásokat, akkor a királylány békává változik, elrabolja a troll, és a lovag meggyullad:

Szerintem ez nagyon ötletes és elég jól kivitelezett dolog és valósághűen is vannak megcsinálva a különböző interakciók.

 

Illetve ugye a Fair fő része a játékok, amik szintén teljesen a tavalyi változatok, amik nem olyan jók, mint az eredetik, de vannak olyanok is, amiken nem változtattak. És idén jött egy új játék, vagyis visszahoztak egy nem kifejezetten Fair-est, a Super Hero Bounce-t a 2013-as Marvel Super Hero Takeover-ről:

Ami szerintem egy elég jó dolog, mivel elég ritka és elvileg már nem lesz MSHT, így fel kell használni valahol és ide illett, szerintem és alapvetően az egész CP-s szigettel jól össze van egyeztetve. Szóval ennek örültem.

És a feladat a partin az, mint minden Fair-en, hogy a játékokkal jegyeket gyűjtünk, amiket díjakra válthatunk be, és ettől lesz egyedi a Fair. De a díjaknak az elvételét idén is bonyolították a 2012-es és előttihez képest. Tulajdonképpen a logikája ugyanaz, mint tavaly, csak máshogy van felépítve:

Tehát 2 részt különböztetünk meg, a mindenki számára elérhetőket és a csak member cuccokat. És van egy member szekció, amelyből minden már az első nap elérhető. Illetve van egy másik member csoport is, ami egy adott napon nyílik meg. A nonmember cuccok pedig naponta jelennek meg. Tavaly felül voltak a member cuccok és alul a nonmemberek, így összesen 2 lap volt:

Most viszont négy lap van, mert a legelső oldal ami bejön az a kezdettől elérhető member cuccok (mondjuk szerintem ez nem túl logikus):

Utána a naponta megjelenő mindenki számára elérhető cuccok első fele:

Majd az a member szekció, ami egy adott napon nyílik meg:

Utána pedig a nonmember cuccok fojtatása:

Ez így szerintem elég furcsa sorrend, főleg a 2. member rész zavar be, mert oda nem igazán illik, sokkal jobb lett volna, ha elől vannak a nonmember cuccok 2 oldalon át, és után a member cuccok.

Illetve idén a tavalyihoz képest levitték az árakat az eredeti árakhoz hasonlóra, mert tavaly nagyon drágák voltak a cuccok, bár nekem rengeteg felesleges jegyem maradt, kár, hogy azt a végén nem váltják át coin-okba. És visszahoztak pár régebbi cuccot, de kár, hogy viszonylag ritkákat. Illetve jobb lenne, ha az ikon is kiárná a jegyeket, és nem csak az ablakban láthatnánk. De alapvetően jobb lenne ha nem egy ilyen parti ablak lenne, hanem külön member és nonmmeber sátor, mint régen, nem kell így túlbonyolítani.

Még egy kis változtatás, hogy a napi pörgetés kereken már nincsenek Pin-ek és Háttér, ami szerintem jobb, mert nehéz kipörgetni a cuccokat.

File:TheDailySpinMain.png

Helyettük még több pénzt tettek be, ami nem rossz, de hogy még színesítsék tehettek be volna mondjuk duplázó, triplázó körcikket. És ehhez kapcsolódóan, szerintem sokkal jobb lenne, ha az eredetihez hasonlóan egyszerre 3-at lehetne pörgetni.

És volt egy nagy újítás, hogy visszatért az átalakulás. Négyféle dologgá alakulhattunk, amik közül csak egy új, de szerintem semmi értelme a transzformációknak és magának az átalakulásnak semmi. Nem kellett volna erőltetni, főleg, hogy semmi értelem, se haszna.

És az Iglu Katalógusban újra megjelentek a tavalyi játéksátrak:

De sajnos idén nem működtek. És a legtöbb ilyen iglu cuccos dolog 2014-ben nagyon gagyi, erőltetett és értelmetlen volt, de ez azok közé tartozik, ami nem, mint még a 2013-as Halloween-es Cukros Tök is. Kár, hogy nem működtek, mert ide visszatehették volna a játékok eredeti sátras kinézetét, mert például a Puffle Paddle a kalózos téma miatt borzasztóan néz ki.

 

Összességében egy nagyon jó parti, nem vesztette el a különlegességét, nagyon kreatív és jól kivitelezett, komplex, a folyamatosság szerintem a szuper játékok miatt teljesen meg van és egyáltalán nem baj, hogy teljesen visszahozták, régen is mindig ezt csinálták, nem véletlen, hogy a hangulata teljesen a helyén van.

És az egy nagyon jó haladás, hogy alkalmazáson egy kisebb event van, így a szigeten lehet egy nagy party, mert rájöttek, hogy az előző minden parti lebutítása nem volt jó megoldás. A Rainbow Puffle Celebration-ről és egyéb kisebb Event-ekről a múltban nemsokára írok egy értékelést.

Pontozás:

Reklámokból tűnt: 7.2 p

Valójában: 7.1 p

Tehát kicsit jobb, mint a tavalyi, így ez 2015 legjobb partija eddig és valószínűleg a legjobbak közt is marad.

Te mit gondolsz?

Játssz most!

Club Penguin - Waddle around and meet new friends!

Reklámok

3 Responses to Fair’15 Értékelés

 1. Balib3 szerint:

  Egész jó lett ez is, ahogy a tavalyi is. Most végre be tudtam lépni megnézni. Bár nekem kezd hiányozni a régi fajta fair.

  Kedvelés

  • Marcellm szerint:

   Hát igen, jobb lenne, ha a szigeten lennének szétosztva a játékok, fel lennének díszítve a szobák konfettikkel, kerítéssel, szalmabálákkal és visszatérne jó pár régi jópofa dolog, mint a Great Puffle Circus, a saras Stadium, Evőverseny. És a Ride-okat simán fel lehetne állítani így is.

   Kedvelés

 2. kkrle szerint:

  Valamiért ez a sneak peek naptár fölizgatott, és ilyet nem nagyon éreztem, már régóta… valószínűleg a missión-ök miatt… meg a blogra is kíváncsi vagyok – hasonlít a CP régi honlapjára 🙂

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: