Party Ötlet

Most alkalomhoz illően egy Szent Patrik napi party ötletet osztok meg. Sajnos ilyen tényleges party már régóta nem volt, pedig nagyon ötletes és jópofa dolgokat ki lehet belőle hozni, színesíteni vele az évet.

Azzal az okkal szüntették meg, mint írtam a CP Változik?! II. bejegyzésben, hogy Dél-Amerikában nem tartanak ilyen ünnepeket és egyre több onnan a játékos. Megfogalmaztam ott is, hogy ettől simán meg lehetne tartani, mert például a Halloween-t is többnyire csak az angolszász országokban tartják hivatalosan, szóval nem ez a legjobb érv a Szent Patrik Nap ellen.

Magára az ötletre visszatérve, igazából nem annyira nagy az ötlet, de a  a régebbi ilyen partik sem voltak annyira nagy volumenűek, ami egyáltalán nem baj. És amit készítettek, az jól volt megcsinálva és nagyon hangulatos volt.

A party alapkoncepciójához az ötletet a 2008-as St. Patrick’s Day partiból nyertem. Ugye akkor az egész egyfajta parádé volt, és végig kellett menni szigeten egy kezdőponttól:

File:SPD08SkiVillage.png

A sziget többi részén keresztül:

File:SPD08Dock.png

File:SPD08Plaza.png

Egy végpontig:

File:SPD08Forest.png

Szerintem ez egy nagyon egyedi felépítés és nem igen láttam ilyet ezen kívül. De a kinézete még nagyon régies, szerintem. Ugye akkoriban a sziget volt a lényeg, és nem igazán volt annyi extra az ilyen egyszerűbb alkalmakkor, de nem is volt annyira baj. Én viszont felturbóznám egy kicsit, persze nem túlzottan.

Az alap dekorációk a szigeten a 2009-es partiról lennének mintázva:

File:Plaza patrick day.png

Azaz a hó és az épületek, zölddé változnának és lennének lóheremezők gombákkal, szalagok, lufik, egyéb apró díszítések illetve visszatérne minden szoba sarkába a szivárvány.

A “feladat” a partin az lenne, hogy az útvonalon végigmenve a szivárvány vége után kutatunk.

A kezdőpont újra lehetne a Ski Village, mivel mostanában egyáltalán nem kap figyelmet, esetleg évente egyszer-kétszer, pedig ott is remek hangulatot lehet teremteni. Tehát itt a Ski Village-ben lenne a KEZDET felirat. És lenne itt egy kívánság kút is, mint a 2009-es partin:

File:Ski Village.jpg

Illetve egy lóherés csokornyakkendő, vagy kitűző (nem pin), amit itt lehetne kapni.

Az útvonal a 2008-assal egyező lenne. A szobákban természetesen téma szerinti egyedi  dekorációk lennének, mint a parádé kocsik régen, csak persze nem azokkal. Például a Dock-ban lóheremező, a Snow Forts-ban Jigg színpad. Illetve minden útvonalon lévő szobában el lenne REJTVE egy-egy ingyen cucc, mondjuk interaktív és furfangos megoldásokkal, mint például a kútnál oda kell menni és kattintani, ezután feljön a vödör, benne a cuccal. A lóheremezőn el lenne rejtve a sok zöldben egy zöld pin. Egy katica plüss vagy esetleg szintén pin a Town-ban. A Jigg színpadon háttér. A Plaza-ban egy kis gomba, ami Hand Item-nek van besorolva, de igazából a földön van, a pingvin mellett.

És a Penguin Band újra fellépne a Dance Club-ban, mint 2008-ben:

File:St-patricks-day-party-dance-club.png

Esetleg egy új, ír stílusú számmal, úgyis rég volt saját számuk.

Még pár beltéri szoba fel lenne díszítve, mint a Coffee Shop:

File:St-patricks-day-party-coffee-shop.png

Az a megoldás, hogy itt már elfogyott a zöld festék szerintem annyira vicces és kreatív ötlet, hogy kihagyhatatlan lenne. Persze az új kávézót kellene átalakítani, de szerintem megoldható.

A Ski Lodge lehetne egy ír stílusú kőház. A Pizza Parlor pedig egy autentikus ír pub.

Tehát ahogyan végigmegyünk az útvonalon kaphatunk kis cuccokat, és a legvégén vár az elvarázsolt erdő, mint ezelőtt is:

File:Forest Patrick Day.png

Járhatna egy új, “Dressed Up” stamp, ha itt egy törpe, vagy kisebb állat jelmezt viselünk, mint amik a Normann Swarm előadásban vannak. Egyébként ez a bélyeg járhatna a különböző előadásokra való beöltözésére is. (Mellesleg a parti témájához kicsit kapcsolódóan ebben a hónapban előadásként a Normann Swarm Has Been Transformed térne vissza, mert annak egy nagyon kicsit hasonló a témája és van egy rejtett szoba is, ami szuper.)

Tehát a Forest-ből  megint nyílik egy party szoba:

File:St. patricks house.png

De ezt eléggé átalakítanám, mert még egy kicsit kezdetlegesnek tartom. És ide fel lenne festve egy szivárvány falra és a kincses üst-ben az arany mellett egy jutalom. Ez egy nagyobb ajándék mindenki számára, mert ugye eddig csak apróságok jártak, mint nyakkendő, pin, szemüveg, lóhere kézbe, háttér. A nagyobb ajándék mondjuk egy teljesen új zöld szerelés, ami táncolásnál jiggel.

De innen nyílik egy titkos ajtó a memberek számára, mondjuk ha a tűzet eloltjuk. Persze látható lenne, hogy ott lehet még csinálni valamit, mint a Mountain Expedition-nél a fejszés feladat. Tehát innen a memberek egy sövény labirintusba kerülnek, ami olyan lenne, mint az igazi maze-ek, azaz az Underwater Expedition-os például, esetleg egy kicsit kisebb. És a memberek így juthatnak el a szivárvány valódi végéhez.

A szivárvány végén ott lenne a nagy üst tele aranypénzzel, (ami igazából csokipénz arany csomagolásban) és a szivárvány pufik is ott lennének, mivel ők szervezték ezt meglepetésképp a Puffle Party (ami februárban lenne) után. Ezzel a lehetőséggel nem éltek 2013-ban, a Rainbow Puffle megjelenése után. Amúgy az ötletet, hogy a szivárvány pufikat egybe lehetne kötni a Szent Patrik Nappal Balib3 írta még régebben, és már akkor is nagyon jó ötletnek tartottam, és most pedig beleszőttem az ötletbe, mert teljesen passzol mindenhez. 🙂

És itt a memberek kaphatnak egy nagyon különleges cuccot, egy ilyen nyakba akaszthatós talizmánt:

Amivel hogyha táncolunk és nincs más rajtunk, vagy a zöld mindenki számára elérhető jelmez, akkor egy halvány szivárvány jelenik meg az égen az adott szobában (a party után is működik). Ha többen táncolnak egyre erősebb a szivárvány, mint a Card-Jitsu ninják időjárás befolyásoló képessége. És ezt a cuccot csak is és kizárólag ezen a partin (esetleg még egyszer) tenném elérhetővé, hogy egyedi és ritka maradjon.

És a szivárvány pufikhoz visszatérve, a Cloud Forest-et úgy kötném össze az egésszel, hogy nemes egyszerűséggel onnan indul ki a szivárvány. Csak a folyó most nem lefelé folyna. És így meg van a szivárvány másik vége is. A Cloud Forest szoba is zöldes árnyalatban díszelegne és ott is lenne pár puffle a kis barlangjukon kívül, amelyek közül az egyiken egy St. Patrick Napi kalap lenne. Ezt szobát talán most erre az alakalomra a nonmembereknek is elérhetővé tenném, így ők is vehetnének limitált ideig Szivárvány Pufikat.

Ez a kisebb party csak egy hétig tartana, mivel nem kell mindig mindennek 2 hétig, csütörtöktől-csütörtökig tartania, tehát kezdődhetne akár szombaton is. A hírességek erre a partira a Penguin Band, mert nem csak fellépnének, hanem körbe is járnának. Szerintem ez egy igazán jópofa és tartalmas Szent Patrik Nap lenne!

Neked hogy tetszik?

Játssz most!

Club Penguin - Waddle around and meet new friends!

Reklámok

7 Responses to Party Ötlet

 1. randompenguin szerint:

  Hello!
  Most bukkantam rá az oldaladra, és küszködöm egy problémával, ezért gondoltam zavarlak egy komment erejéig.
  Nekem volt egy pingvinem, ami már 2008-tól megvolt, rengeteg cucca volt. Volt egy év kihagyásom, most fel akartam menni, erre nem enged belépni a pingvinemhez.. És ha új karaktert akarok regisztrálni, azt bezzeg megengedi, hogy a régi pingvinem nevét használjam.. De egy dolgot nem értek. Miért lett törölve? Rengeteg régi jó cuccom és bélyegem odalett, és most kezdhetek mindent elölről..

  Kedvelés

 2. pirospingu szerint:

  Ó emlékszem erre a partyra (2006 decembere óta játszom, nem tudom mondtam-e) 🙂 az időtájt vettük észre, hogy létezik PSA, egyszerűen azt hittük, hogy csak a moderátorok ablaka van a jobb fölső sarokban.

  Kedvelés

  • Marcellm szerint:

   Biztos jó lehet annyira visszamenően nosztalgiázni. Szerintem pont ebben az időszakban kezdett kialakulni a CP-nek az a játékos, klasszikus stílusa, amibe én már beregisztráltam és nagyon szerettem, azaz 2010-11, plusz még 2012 is, de ott már azért voltak újra nagy változások. Mindenesetre én nagyon szívesen részt vettem volna bármelyik 2008-as partin is. 2006 óta játszani pedig igen szép kor.

   Kedvelés

   • pirospingu szerint:

    Köszi és talán nem is árt a fejlődés a cpnek, de sajnos túlzásba vitték szerintem az újításokat, mert a játékok, a card-jitsu, a pufik és a nagy partyk (például 3 hetes music jam) elhalt, és ezzel szerintem a színvonal is csökkent. A magyar pingvinközösség szó szerint kihalt. Szerintem aktív magyar (aki rendszeresen olvassa a blogokat, részt az Életben) már 20 fő alatt van. A baj az, hogy nincs utánpótlás és szépen kiöregedünk, de ezt sajnos a cp is megerősítette, hogy kihaljunk. Öt éven belül Mo.-n ki fog aszályosodni “abszolútede ” szerintem az aktív közösség, ha mondjuk nem kezdenek el reklámozni (amivel bizonyos mértékig egyet is értek, hogy jó) vagy egy Miniclip szerű oldal fel nem karolja, mint régen. :/

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: