Merry Walrus Party Értékelés

Idén a decemberben tartandó, ünnepi partit teljesen átalakították a most a kiadott kis film miatt. Sajnos épp ezért semmi köze nem volt a karácsonyi hangulathoz.

Ugye az egész party a We Wish You A Very Merry Valrus c. fél órás stop-motion animációval készült film alapján volt elkészítve. A film szerintem nagyon ötletes és arról szól, hogy mi a háttere a Club Penguin-en tartandó karácsonyi ünnepnek és hagyományoknak, ami egyáltalán nem rossz ötlet a filmben. De ezeket a “hagyományokat” a már meglévő CP-s Holiday Party-ba beleerőszakolni nagy hülyeség, mert már vannak tradíciók, amik éveken át tökéletesen beváltak. De sajnos teljesen átformálták az egészet, ami ha jól van kivitelezve lehetne nagyon jó is, persze azért meg kell hagyni pár régi elemet is, de ennél a partinál sem vált be a teljes átalakítás.

A szobák egyrészt nem voltak túl jók. Visszahoztak párat régebbről, de a színösszeállítást teljesen átalakították:

File:MWalrusPartyTown.png

File:MWalrusPartyShack.png

File:MWalrusPartySchool.png

File:Merry Walrus Coffee Shop.png

Ez a színösszeállítás szerintem nagyon pocsék. A karácsonyi színek a: piros, zöld és arany nagy vonalakban, de többnyire meleg színek. Épp ezért alig volt ünnepi hangulatuk a szobáknak.

Pár régi szobát a színösszeállításon kívül jobban átalakítottak:

File:MWalrusPartyForts.png

A plaza átalakítása nem volt annyira rossz, de elég furcsán nézett ki a harangok miatt, ami egyébként jó ötlet. Talán tehették volna máshová a harangokat, mondjuk a Snow Forts-ban át kellett volna alakítani az óratornyot.

File:MWalrusPartyMall.png

És a plázát is visszahozták a School &  Skate Partiról, ami szerintem szükségtelen, de még mindig sokkal jobban illik a karácsonyhoz, mint az iskolához. Mellesleg ha mindenáron itt kellett lennie, akkor betehettek volna egy Télapó széket, ahol lehet vele fotózkodni, mint 2011-ben és előtte a Book Room-ban.

És persze voltak teljesen új szobák, ezek főként a feladatok végett:

File:Merry Walrus Beach.png

Tulajdonképpen ez a szoba mi? Mert nem ünnepi vacsora, mint régebben a pizza Parlor-ban. Semmi értelme, akárcsak az ide kapcsolódó feladatnak.

File:MWalrusPartyDock.png

Ez a szoba nem annyira vészes, de nem értem minek elsősegély stand is. Mindenesetre értelmesebb dolog is lehetne a szobában, mint a rénszarvas istálló.

File:Merry Walrus Snow Forts.png

A Snow Forts viszonylag jól néz ki, de nem csinál semmit sem a szán. Szóval nincs olyan sok értelme. A Santa’s Sleigh Ride ezerszer jobb lett volna, persze csak ha megy is.

És igazából az egyetlen karácsonyi hangulattal rendelkező szoba:

File:MWalrusPartyForest.png

Ennek meg van a jó hangulata, ami kell erre a partira. Az pedig, hogy ez az egyetlen ilyen szoba, sajnálatos.

Az egyik legnagyobb bajom az új készítésű szobákkal, hogy nincs a dolgoknak fekete körvonaluk, ami szerintem egyáltalán nem néz ki jól. Ez már a Pirate Partin és észlelhető volt, és ott még inkább szemet szúrt. A pingvinek grafikájával is ez történt 2013-ban, hogy kivették a feket kontúrokat, ami szerintem eljellegteleníti a grafikát.

És a pocsék színösszeállítás mellett, ezek a Merry Walus-os dekorációs elemek nagyon gagyik, főleg a ronda halak. Például ez egy új Karácsony-helyett Merry Walrus Fa:

Szerintem borzasztóan néz ki. Semmiért nem raknám az iglumba.

És ami még nagyon hatásromboló, hogy nincs éjszakai, sarki fényes ég. Szerintem a Holiday Partikat az tette igazán jellegzetessé ezen a téren, mert nagyon is illett a hangulathoz. De most pont emiatt is csak még rosszabb lett a hangulat.

És a mostanában szintén jelentkező probléma, hogy borzasztóan kevés szoba volt megint. Mint ahogy ti is páran írtátok, összesen 12 szoba volt feldíszítve, ha a parádét is beleszámítjuk 13. Régebben a feldíszített szobák száma 25 felett volt, és ha a party szobákat, mint a Migratort és ilyeneket beleszámítjuk, majdnem harminc. És mint írtátok a 2008-a Christmas Party-n mindent egybevetve 32 karácsonyi szoba volt. Ehhez képest a 12 semmi. Nem is nevezhető igazán partinak. Talán ezt egy kicsit ellensúlyozni akarták azzal, hogy egy-egy szobába betettek régebbi zenéket, de ennek nincs értelme. Szóval úgy látom eléggé össze lett dobva a party és sajnos nem csak a szobák szintjén.

Egyébként az új zenék nem voltak rosszak, igaz csak 4 volt. A Merry Walrus intro zenéje nagyon tetszik, ez ment a Snow Forts-ban. A szintén Merry Walrusban hallható Puffle Shuffle is nagyon jó, de ha nincs rajta az ének már nem olyan élvezhető, ez ment a Dance Club-ban. Volt egy új zene a Town-ban ami szintén nem volt rossz. És még egy új zene volt a Dock-ban, ami nem olyan rossz, de nem tetszett annyira, mindenesetre örültem, hogy megint visszatértek az akusztikus zenékhez.

A többi zene vissza lett hozva régebbről, ami nagyon jó, ha megfelelő helyeken vannak, mint például a Forest-ben és a University-ben a zene. De még ha jó is a zene, mint a vonatozásé, de nem jó helyen van az hülyeség, mint a Beach-en és a Plaza-ban, akkor az már furcsa. És pár régebbi berakott zene habár nagyon jó, mint a Pizza Parlor-os, nem jó hatásúak, mert nincs feldíszítve a szoba. És persze volt pár 2013-as gagyi gépizene is, mint a Mine Shack-ben és a Clothes Shop-ban. Összességében szerintem most is nagyon megbontja az egységet, hogy nincs egy főtéma, ami a főbb szobákban megy és ettől pár kültéri szoba tér el, ahol értelmes a változtatás és az épületben lévő szobáknak is van egy alap, de persze itt is a szoba témájától függően szabadon eltérhet. Szerintem ez volt a baj a 2013-a Medieval Partis szobák témáival és zenéivel is, elvégre ez nem Music Jam, hogy mindenhol teljesen más zene legyen (mondjuk a mostani MJ-en pont, hogy egyhangú zenék voltak).

 

A feladat sajnos újra a Frozen Party-s séma szerint volt:

Tehát mindenek előtt kapunk egy ingyen sapkát, ami nem rossz dolog, de nem kellene bevonni a feladatba, hanem inkább egy Item Box-ba rakni. És minden feladat teljesítése után jár egy-egy member-nonmember cucc, ami szerintem még mindig hülyeség. Amúgy összességében a cuccok most is szokásos minőségűek voltak, de szerintem több ötletesség és kreativitás volt bennük, főleg a Harangos-ban, amihez különleges tánc is társul. És nem volt olyan mérhetetlen sok cucc, ami idegesítő lenne.

Most is volt egy kis eredetiség a sémában, mert különböző feladatok voltak 4 napon keresztül.

Az első a karácsonyfa feldíszítése volt:

Hógolyókkal kellett a díszeket feltenni, de már kb. 5 dísz után megkaptuk a jutalmat. Borzasztóan egyszerű volt. Ha csak akkor lenne teljesítve a feladat, ha az összes dísz fent van, az már nagyobb kihívás lenne.

File:Merry Walrus Party 2014 Forest (Tree Decorated).png

De még akkor is csak igazából másodlagos vagy esetleg kis-részfeladatként lenne jó. Mindenesetre ennek legalább van ünnepi hangulata.

A második feladatnak szerintem semmi értelme. Ez az ünnepi kajacsata volt:

Ez mégis milyen “hagyomány”, mi az ünnepi a kajacsatában? Egyáltalán nincs értelme, de karácsonyi hangulata főleg nem.

A harmadik szerintem nagyon ötletes. Nekem a harangjáték a kedvencem:

A megoldásban van szerintem nagy ötletesség, és nagyon tetszett, hogy lehet játszani rajtuk, de feladatként ez sem állja meg igazán a helyét, mert csak meg kellet kongatni nyolc harangot, akármilyen sorrendben, ami nem túl nagy dolog. Sokkal jobb lett volna, ha el kell játszani egy dallamot, például az újságban leírt Jingle Bells-t, és az lenne a feladat. Az már tartalmas lenne. Ami még szerintem nem volt itt jó, jobban mondva zavaró volt, hogy ha az egyik harang mellé kattintunk, a pingvin elindult és be is ment az egyik ajtón, ez eléggé idegesített, szerintem ki lehetett volna eszközölni.

És a legutolsó feladat az egyik leggagyibb is:

Teljesen látható kék kristály ékköveket kell keresni:

Ezzel ugyan az a helyzte, mint a Frozen Partis “scavenger hunt-tal”.

Ha meg van mind a hat, akkor egy különleges szobába érkezünk (ahol végre esti, sarki fényes az ég), ahol maga a Merry Walrus adja át az ajándékot:

De ezután ugyanúgy bejön az interface, ahonnan át lehet venni a 2 cuccot. A member cucc egy Kék Kristály Puffle, ami még ebben az ismeretlen szobában bújik a pingvinhez, de ha ezután innen elmegyünk, akkor nem lehet visszajönni és vége a feladatnak a partira. Amúgy szerintem a Kristály Puffle is, mint a többi idei pufi, hülyeség, de még mindig érdekesebb, mint a Puffle Wild-os hülyeségek. És ezeket a pufikat nagyon előre túl dicsérte a Team, hogy ezek a legkülönlegesebb és legvarázslatosabb pufik a CP történetében, pedig én nem látom bennük a CP-n a különlegességet. A mesében persze különlegesek, de talán pont attól veszik el a varázsuk, hogy minden member kaphat, és a CP- nincsenek túl érdekesen megcsinálva.

Tehát a feladatok összességében nagyon könnyűek, a felük hülyeség és nem annyira különlegesek. Én egyáltalán nem értem a feladatok lebutítását, mert nevetségesen könnyűek, már ha van bármiféle feladatnak nevezhető elvégzendő dolog. Az idei legjobb partin, a Halloween Party-n is sokkal egyszerűbbek voltak (a legalább logikai) feladatok, mint a régebbieken. Talán ez is annak tudható be, mint maguknak a partiknak a leegyszerűsítődése, hogy az App-on nagyon nehézkes lenne teljesíteni, vagy akár megcsinálni rá a feladatokat. Szóval szerintem ezzel egyáltalán nem segítenek az élvezhetőségen és emiatt a folyamatosság sincs a toppon, mert a hetedik napon már unalmas a party.

Ami még kicsit szúrta a szemem, hogy miért kellett a feladatba bevonna a Coin for Change-t. Mert minden teljesített feladat után nem csak cuccokat kaptunk, hanem 500 coin is adva lett a CFC-hez, de nem a pingvin pénzéből, hanem csak úgy, mert “a Merry Walrus nem csak adakozik és terjeszti enne a szellemét, hanem másokat is erre ösztönöz”. Szerintem nincs értelme a feladat utáni 500 coin-nak, bár talán ezzel akarták kicsit ellensúlyozni, hogy nagyon kis jelentősége volt idén a CFC-nek, mert alig fektettek rá hangsúlyt.

Igazából csak a gyűjtő üstök voltak a szigeten, de semmilyen központ, ahol akár ki lett volna írva az eredmény. Talán éppen ezért gyűlt nagyon lassan a pénz is. Igazából ennél lassabb gyűlést én még nem igazán tapasztaltam. És éppen ezért mi nem is “értük el” az utolsó célt, és az hogy 26 milliárd coin gyűlt össze, teljességgel lehetetlen. Elvileg akik írtak ezzel kapcsolatban a Team-nek, azoknak azt válaszolták, hogy talán a Merry Walrus is besegített. Szerintem ez kicsit felháborító, de talán a Team rájön, hogy mennyire nincs értelme az új rendszernek, mert a legnagyobb hátulütője maga a rendszer logikája.

A Team idén is arra számított, hogy úgyis sokan sokat fognak adakozni, de nagyot tévedtek. Tavaly azért vált be jól, mert rengeteg motiváció volt az adakozásra, egyrészt ott volt a vasút, amivel játék során gyűjtöttünk pénzt, ami automatikusan a CFC-re ment, másrészt pedig a még nagyobb ösztönzés, hogy ha “elérünk egy célt” kapunk cuccokat, mert szerintem amúgy nincs sok értelme erre pénzt pazarolni, mert úgyis egy helyre megy.

Idén is próbáltak egy kevés ilyesmi ösztönzést becsempészni, mint mondtam a feladat után ajándékozott 500-500 coin, illetve, hogy a decemberi Penguin Style-ra költött pénz már a CFC-re ment. Az utóbbi szerintem nagyon ötletes és jópofa megoldás, csak kicsit furcsa volt, hogy még igazából el sem kezdődött, de már adakoztunk, de ami még inkább, hogy már véget ért a Coins for Change, de még mindig kint volt a felirat, miszerint a (már lezárt) CFC-re megy a pénz.

 

Ami még érdekes a party kapcsán, hogy hogyan oldották meg, a We Wish You A Merry Walrus történet összekapcsolását a CP-vel. Tehát Aunt Arctic talált egy titokzatos könyvet a Forest-ben, amiben a Merry Walrus-os dolgok voltak leírva, így Merry Walrus Partit tartottunk.

Szerintem elég bugyuta, de valahogyan be kellett tenni az eddig meglévő  hagyományok helyére az “eredeti CP-s hagyományokat”. Amúgy azt írták, hogy a party magába foglal számos téli ünnepkörbe tartozó különböző hagyományokat a világ körül. Ezt én úgy értelmeztem, hogy a különböző ilyenkor tartott ünnepeket rakják be a partiba egyfajta ismeretterjesztésképp, és ezt akár jól is meg LEHET oldani, de nem könnyű. Érdekes módon csak a CP-s karácsony adaptáció, azaz Merry Walrus volt, ami alig különbözik, csak bugyutaságokat, mint kajacsatát tettek be, télapó helyett egy rozmár van és az ünnepi szín a kék.

Egyébként szerintem maga az átnevezés is hülyeség, mert nagyon hülyén hangzik a Merry Walrus azaz Boldog Rozmár Party. Szerintem a Christmas Party átnevezése Holiday Party-ra jó ötlet volt, mert a Holiday Party habár jó részt a karácsonyról szól, de az egész ünnepkört, mint az adventet is magába foglalta és érdekesebben is hangzik. (Amúgy éppen ezért nem tetszett a Gift Shop Clothes Shop-pá nevezése, mert a Gift Shop azaz Ajándék Bolt izgalmasabban hangzik, nem csak egy egyszerű ruhabolt.)

 

Ami viszont igazán tetszett a party kapcsán, az a parádé volt:

File:Party 001.png

Ez egy nagyon jópofa mozgó szoba, és az eredeti Disneny Land-es felvonulási kocsi mintájára készült.

Nekem a Merry Walrus bevonása úgy tetszett volna igazán, hogy a megjelenésének tiszteletére itt van ez a szoba, de egy normál Holiday Party lett volna szigeten. Szerintem ez ezerszer jobban jött volna ki.

De hát nagyon átmentek egy saját, eredeti CP-s dolog reklámozásba. Van aki szerint ez volt a helyzet az Ultimate Jam-mel is, de nem a Shake it Up miatt, hanem a The Party Starts Now központúság miatt. Ez egy kicsit igaz, mivel eléggé rá mentek a pop stílusra, de szerintem ennek ellenére ugyanolyan szuper volt, mert nagyon jó lett a Party Starts Now is és a Party (feladat) is.

Összességében  a party nagyobb csalódás volt az idei Music Jam-nél is, és ez már nagy szó. Ez egész a Merry Walrus alapján lett, hülyén átalakítva, a “hagyományokat beleerőltetve, éppen ezért nem is lett annyira eredeti. A feladatok nem voltak túl jók és a hangulat pedig főleg nem. Illetve sajnáltam, hogy nem Rockhopper Jött, de hát novemberben kellett jönnie, hogy most a Merry Walrus legyen a híresség.

Pontozás:

Reklámokból tűnt: 7 p

Valójában: 3.22222222 p

Tehát ez is 2014 alsó-középkategóriás partijainak egyike.

Te mit gondolsz?

Játssz most!

Club Penguin - Waddle around and meet new friends!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: