Halloween Party’14 Értékelés

A Halloween Partit tavaly sem, és szerencsére idén sem rontották el, sőt…

Az új szobák nagyon jók lettek:

File:Halloween Party 2014 Puffle Hotel Library.png

Nekem a könyvtár a kedvencem, mert egyrészt ez a feladat tetszik a legjobban, illetve a szoba tökéletesen van megcsinálva, legalább is szerintem. Nagyon jó a grafika, a stílus, de legfőképp az összhatás. Simán elmenne egy 2011 – ’12-es készítésű szobának.

Ami még nagyon tetszik a Bálterem:

Ez például egy újfajta útvesztő koncepció. Nagyon ötletes, de ez is jobb lett volna egy kis nehezítéssel, mondjuk csak a legelején látjuk a nyilakat, vagy váltakoznak a színek helyei ha átmegyünk a következő ilyen szobába.

File:Halloween Party 2014 Puffle Hotel Balcony.png

Az erkély is nagyon ötletes és jól kidolgozott, akárcsak a nappali:

File:Halloween Party 2014 Puffle Hotel Sitting Room.png

Ami nem tetszik, az igazából csak a halas szőnyeg, de amúgy nagyon jó.

És még a medence is:

File:Halloween Party 2014 Puffle Hotel Pool.png

Igaz, hogy undorító a medence, de ilyennek kell lennie. Talán lehetne kicsit gusztusosabb, de amúgy szuper.

A többi szoba is remek:

File:Halloween Party 2014 Puffle Hotel Dining Room.png

Ez is egy nagyon ötletes feledat, ezen nem is kell szerintem változtatni. Viszont a szobán egy kicsit. Nekem nem tetszik a lila ragacs, ami a poharakból folyik, jobb lenne ha mindenhol cukorka lenne, és ez még egy kis régi hangulatot visszahozna, és ott a piros beszűrődő fény sem olyan jó szerintem.

És a két lakosztály:

File:Halloween Party 2014 Puffle Hotel Deluxe Suite.png

File:Halloween Party 2014 Puffle Hotel Luxury Suite.png

Először is tényleg ötletes, hogy nincs padló, csak a végtelen mélység, viszont nem kellett volna ebből kettő. Egy szobában még egyszerűbb is lett volna, mert nem igazán kötődik a bőröndök kinyílása a szobáéval. Esetleg lehetett volna a szobákkal kapcsolatban azt csinálni azért, hogy tényleg ne csak a semmi legyen itt, hogy a bőröndökért át kell menni a túloldalra, vagy ilyesmi.

A 12. emelet:

File:Halloween Party 2014 Puffle Hotel Storage.png

Viszonylag jó a 12. emelet, de nem teljesen értem miért volt végig nyitva. Jobb lett volna, ha csak a feladatok végén nyílik ki és a darabokat nekünk kell a helyükre tennünk, ezután pedig jön Skip gonosz terve, stb.

File:Halloween Party 2014 Puffle Hotel Basement.png

A pince feladat kezdésnek pont jó, nem túl nehéz, de még sem csak simán felkapcsolni az összes kapcsolót, amik egymástól függetlenek. Egyébként a szoba a Music Cruise Gépházának a sémáját használja, ami egyáltalán nem rossz.

És a 13. emelet:

File:Halloween Party 2014 The 13th Floor 2.png

Szerintem nagyon jó fogás, hogy a legvégén ide jövünk fel, de nem értem miért ennyire romos, legalább is miért hiányzik a hátsó fal. Mindenesetre tetszik az egész Szellemjárta Puffle Hotel.

És persze a Hotel eredeti szobái is jók:

File:Halloween Party 2014 Puffle Hotel Lobby.png

Szuper a Lobby egy igazán Halloween-es köszöntéshez.

File:Halloween 2014 Pre Rooms Hotelspa.png

A Spa is tetszik, pedig alapból nem igazán kedvelem a szobát.

File:Halloween Party 2014 Puffle Hotel Roof.png

Viszont a Roof, amit alapból nagyon szeretek, nem lett igazán jó most, olyan semmilyen, de a dekorációk amúgy ötletesek itt is.

És annak is örültem, hogy készülődés gyanánt ezek fel lettek díszítve.

Szóval összességében nagyon jók a szobák, nagyon kidolgozottak, a grafika talán ebben az évben most volt a legjobb.

A sziget díszítését a tavalyi party-ról hozták vissza, ami egyáltalán nem baj, sőt kifejezett jó, mivel a az előző partin szuperek voltak a dekorációk, és nem utolsó sorban az egész sziget fel volt díszítve. Régen sem csináltak minden ismétlődő partira teljesen újakat, maximum hozzátoldottak az aktualitás kedvéért. Mint mondtam a tavalyi dekorációk nagyon tetszenek:

A Halloween Lane-t imádom, mert a Halloween egyik leglényegesebb része a házalós cukorka gyűjtés, és nagyon jól néz ki a szoba, remek interakciókkal.

File:Halloween Party 2013 Snow Forts.png

File:Halloween Party 2014 Stadium.png

Lehetett volna másodlagos feladat, hogy pl.: újra a tökökből cukorka Scavenger Hunt, és azért valami háttér/kisebb iglu cucc, vagy ilyesmi.

Viszont itt volt egy kis bug, mivel a legtöbb helyről kiszedték a tavalyi cukros tököket, de a Snow Forst-ból nem, és látszott alattuk a tavalyi hivatkozáshoz a zöld kör, illetve a sarokban ott volt a tavalyi katalógus ikonja.

Volt viszont néhány nem odaillő, szoba is (szerintem), ami igazából tavaly sem tetszett annyira, ez főleg a Forest:

File:Halloween Party 2014 Forest.png

Ez a szoba nagyon nem tetszik, mert nincs benne túl sok klasszikus halloween-es dolog, és elég gusztustalan is. Tavaly csak azért volt értelme, hogy legyen egy külön szoba a vérfarkasoknak, de idén nincsenek. A temető (Dock),

File:Halloween Party 2014 Dock.png

ami zombiknak készült, idén is helytálló, mert nagyon sokban kapcsolódik a halloween-es feelinghez, akárcsak a Vámpír Iskola (University).

File:Halloween2013University.png

Jobban tetszett volna, ha egy egyszerűbb  ijesztő erdőt raknak be, mint ez:

Talán még a Cove sem igazán ideillő:

File:Halloween Party 2014 Cove.png

Ennek az egyetlen oka, hogy gusztustalan a zöld víz. Ha nem ilyen színű lenne, hanem csak egy kicsit zöldes árnyalatú sötét kék lenne, akkor a szoba ezerszer jobban nézne ki; a bejáratnál a csontokat is el kéne távolítani. Mert amúgy a szoba többi része nagyon jól van megrajzolva, és a boszorkányok is sokban kapcsolódnak a halloween témájához, de a gusztustalan mocsárvíz nagyon lerontja az összhatást.

Egyébként nem értem ezt a Hallowen-kor gusztustalanra való törekvést. említettem pár helyen már ezeket, de még van pl.: Dock, Snow Forts – szökőkutak, ezek sokkal jobban festenének, ha a vizük áttetsző világosabb zöld lenne, mint a Pool, és nem lenne sötétebb rész benne; Erkély – fotel, halcsontváz. Természetesen ilyenkor a régi, elhagyatott , kissé lepusztult hatásra kell menni, de a gusztustalanság szerintem nem szükséges. Igazából ezek az elemek már a 2012-es Halloween Partin sem tetszettek annyira, de ott tulajdonképpen csak kettő ilyen volt, az étkező konyhai része és a medence az üvegházban. Az ilyen elemek nélkül is jópofává és ijesztővé lehet tenni a szobákat, a klasszikusabb elemek használatával. Mert ezek az undorító elemek NEKEM nem igazán tetszenek.

Annak viszont kifejezetten örültem, hogy volt díszítés a Ski Hill-en is:

File:SkiHillHalloween2014.png

Igaz, hogy csak a régebbi madárijesztő, de több, mint a semmi.

Most sem olyan sok beltéri szoba feldíszítve, de azért volt jó pár:

File:Halloween Party 2013 Ski Lodge.png

File:Halloween Party 2013 Lodge Attic.png

File:Halloween Party 2013 Underground Pool.png

File:Halloween Party 2014 Lighthouse.png

File:Halloween2013University.png

(És persze a Hotel.)

Szóval ezek sem hiányoztak.

Ehhez kapcsolódóan azt nem értettem, hogy fel van díszítve a Ski Lodge belülről, viszont a Ski Village nincs. Szerintem nem kell annyira nagyon feldíszíteni, csak betenni pár töklámpást, világító halloweeni füzéreket, egykét pókot, pókhálót és kész van egy egyszerű, de tartalmas dekoráció. Ez sok másik szobánál is alkalmazható. A 2011 előtti Halloween Party-kon sem voltak teljesen átalakítva a szobák ijesztőre, csak egyszerűen pár apróbb dísszel, mintha csak egy házat dekorálnánk:

File:HalloweenParty2010Town.png

Persze egyáltalán nem baj a sok, bonyolultabb dekoráció, főleg ha jó, mint például most is, de néha tényleg egy kicsit sok.

File:HP11 Town.PNG

Ez a 2011-es szoba nagyon jól fel van díszítve, de az a nagy baj vele, mint a régi Town-nal: egyáltalán nincs térhatásuk az épületeknek, és nagyon ferdén állnak. Amúgy egy szuper, viszonylag egyszerű, de nem túl egyszerű dekoráció lenne, és talán helytállóbb lenne, mint a mostani:

File:Halloween Party 2014 Town.png

Ez a 2013-as szoba is remekül van feldíszítve, és a fenti két hiba egyáltalán nincs jelen, viszont ez talán már egy picit túl sok. Szerintem főleg a kövezet teszi, (van amikor nagyon jól beválik a szobák átalakítása és kikövezése (pl.:Holiday Party 2011-’13: Town, Plaza),  de sokszor teljesen felesleges; és még a ketrecek sem túl szükségesek. Még a csatornát, de főleg az abból kifolyó nyálka nem tetszik. Fentebb írtam, hogy nem kellene a gusztustalanságra törekedni. A Coffee Shop zöld színét is megváltoztathatnák valami kellemesebbre pl.: egy melegebb, sárgás nem neon szerű zöldre, illetve szerintem a korlátnak nem csontból kéne lennie. De ezeket az apróságokat leszámítva az összhatás ugyanúgy nagyon szuper.

 

A zene most számomra megosztó. Az új főtéma (Town, Plaza) nem tetszik, de még mindig jobb mint a tavalyi. A Puffle Hotel alaptémája érdekes, (mivel ha jól vettem észre a Lobby eredeti zenéjének átdolgozása) de egyáltalán nem rossz. És szerencsére betettek a hotelbe pár régebbi zenét (pl. Könyvtár), amiknek kifejezetten örültem, mert sokszor hangulatosabbak, mint az újak. Viszont volt egy zene, ami egyáltalán nem illett oda, az pedig a 4 emelet, azaz a Nappali zenéje, ami az Op: Blackout-ról van. Egyáltalán nem értem miért azt választották. Semmi köze nincs a halloween-es hangulathoz. Betehették volna a Lobby-ban lévő zenét, talán egy kicsit lágyítva.

Még a zenével kapcsolatosan: most sem túlságosan egységesek a kültéri szobák zenéi. Persze nem kell mindenhol ugyanolyannak lennie, de betehették volna a főtémát a Beach-en, a Ski Village-ben és a Ski Hill-en esetleg halkabban. Illetve még a a Forest-be is. A többi kültéri szoba zenéje jó. Viszont a beltéri szobák-ban alig van zene. A zene nélküli, főleg a Ski Lodge-ba betehettek volna zenét, a régi beltéri alap zenét, még azokba is, amik nincsenek feldíszítve pl. Book Room (igaz jobb lenne, ha ez is Anniversary Party témájú lenne, és fel lenne díszítve), Dance Lounge, Clothes Shop, Pizza Parlor. A háttérzajok szerintem még mindig idegesítőek a mennydörgést leszámítva.

 

A feladat idén is jó volt.

Nagyon örültem, hogy visszahozták a logikai feladatokat, mivel már nagyon rég volt ilyen, és a 2010-’11-es Halloween Party-n ez volt a legjobb. Most is az összes puzzle ötletes, sokrétű a nagyon egyszerűtől kezdve a bonyolultabbig, igaz, nem olyan nehezek összességében, de így is nagyon szuperek.

Az is nagyon ötletes interakció, hogy amikor belépünk nyitva van a szükséges elemet rejtő fal és meg van oldva a feladat, és azután visszaáll. Igaz ez is könnyít a dolgunkon. Ami még nekem nagyon tetszett, az a megoldás után elhangzó orgona szó.

Szóval, mint írtam szuper a feladat, viszont nagyon rossz a késleltetés. Pont a puzzle élvezhetőségét gátolta, teljesen szét darabolta, ami egyáltalán nem jó és idegesítő. Élvezhetőbb lett volna, ha csak 5 nappal később lépek be, és végig csinálom az egészet egyben.

És mivel volt a késleltetés, megint visszahozták a Frozen Partis gyűjtögetős formátumot, de szerintem ez még mindig a legjobb használata ennek a fajtának eddig.

Viszont a cuccok megkapását már nem kellett volna ide csatolni, inkább külön lett volna jó, mert nem kell mindent a feladathoz kapcsolni, vagy kapcsolódónak feltüntetni.

Sokkal jobb lett volna, ha egyszerűen ott vannak a bőröndök a szobákban, ami egyébként ötletes dolog, és csak kinyílnak valamilyen időközönként, nem kell figyelmeztetés a party ablakban.

A cuccok is most kifejezetten jók voltak. De nem kellett volna a feladat befejezte után még 3 bőrönd, azelőtt pont jó volt a mennyiség.

A történet nekem nagyon tetszett. Sokszor nagyon fontos egy jó háttértörténet, és ez az. Szerintem sokkal ötletesebb, mint a tavalyi. Gariwald nem igazán volt szükséges, de szuper meglepetés volt és még kerekebb a történet.

A feladat végén szerintem nem úgy kellett volna csinálni, hogy a cuccokra kattintunk feljön az ablak, hanem ott rögtön felvenni a cuccokat, mint máskor. Nekem nem tetszett ez az ablak felugró-s megoldás, ez is kicsit megtörte a feladat menetét.

Mert a feladat menete a késleltetést leszámítva szintén szuper. Nekem most kifejezetten tetszett a mission szerű megoldás, nem a belépéskor felugró szövegbuborékos pingvin, (amit szerintem tényleg meg kéne hagyni csak az operation-öknek, nem pedig minden partira betenni) hanem a kis kommunikáció, az ikon helyéről, mert az nagyon ötletes. Most először volt ilyen, de talán ez is inkább az EPF-es feladatokhoz lenne jó. Mindenesetre inkább ez, mint a szövegbuborékos pingvin.

Viszont volt egy kis probléma ezzel, mivel Skip azután is beszélt itt, miután legyőztük, szóval ez nem volt túl jó, de nem olyan nagy dolog.

És mint írtam régebben, a Kísértet Puffle, amit kaptunk szerintem a legértelmesebb a pufik közül ebben az évben. Mert nem egy fura valós állat-puffle keverék, hanem egy ötletes szellem puffle. Igaz a megjelenésének okáról nem tudunk sokat, de ez nem is annyira baj, így jópofa és misztikus.

Összességében szerencsére kevés sneak peek volt (igaz a pufi martadhatott volna tiktok), nagyon jó volt a hangulat, nem olyan mint tavalyi, de persze ez egyáltalán nem baj. A sziget teljesen fel volt díszítve, nem is akárhogyan. Nagyon tetszett a Puffle Hotel-es dolog, jól volt kivitelezve, szinte minden teljesen szuper volt, és végre fel volt díszítve a Puffle Hotel, nem csak állt változatlanul, mint eddig. Viszont ez megint elvonta a figyelmet a cukorkagyűjtésről, de legfőképpen a sziget többi részéről, mint 2012-ben a Haunted Mansion. Szóval szerintem ezért a tavalyi Halloween Party kicsit jobb volt, ugyanakkor 2014-es mércével ez egy kitűnő party.

Pontozás:

Reklámokból tűnt: 7.5 p

Valójában: 7.55555555555 p

Tehát ez 2014 legjobb partija, szerintem.

Te mit gondolsz?

Játssz most!

Club Penguin - Waddle around and meet new friends!

Reklámok

2 Responses to Halloween Party’14 Értékelés

  1. Szandra szerint:

    Ahogy olvastam, egyet kellett értenem minden egyes szóval. 🙂
    Közben a fejemben már körvonalazódtak az általad megfogalmazott ötletek, és nagyon tetszettek. 🙂

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: