Frozen Party Értékelés

Sajnos ezt a nyarat is reklám party-val zártuk, de érdekes módon ez a film már féléve jött ki. Viszont mivel nyáron játszódik inkább vártak egy fél évet.

Mint írtam régebben, amennyi reklámot csak lehetett, kisajtoltak ebből a party-ból. És elvileg eredetileg ez egy Summer Party egy csavarral. De egyáltalán nem hasonlít semmi eddigihez. Az alap szobák nem voltak túl szépek:

File:Frozen Party Beach.png

Ez a szoba például eléggé ízléstelen, szerintem. Ezen a party-n a szobák árnyékolását teljesen túlzásba vitték, és ez a szoba egyáltalán nem hasonlít az alap Beach-re sem.

Hasonló a helyzet a Forest-tel is:

File:Frozen Party Forest.png

És a Snow Forts-al:

File:Frozen Party Forts.png

Esetleg még a Cove-val:

File:Frozen Party Cove.png

De ez rögtön nem annyira vészes, ahogy lefagyasztjuk a hátsó zöld részt.

És szerencsére lefagyasztva sokkal jobban néz ki az összes a szoba egytől egyig:

File:Frozen Party Forest (Frozen).png

File:Frozen Party Snow Forts (Frozen).png

A többi szoba mind oké volt:

File:Frozen Party Dock.png

File:Frozen Party Town.png

File:Frozen Party Plaza.png

De lefagyasztva egy kicsit jobbak. Főleg akkor lennének, ha csak a háttér lenne havas, és a háztetők, illetve a föld.

Tulajdonképpen az a megszokott környezet, szerintem teljesen idegen ez a “nyár” stílus. Kicsit bántja a szemünk a szokatlanság miatt. (És a CP amúgy alapból fagyott.) A Summer Jam-en is elég érdekes volt a teljesen homokkal borított sziget, de az legalább jól nézett ki valamennyire. Most pedig tényleg elég visszataszító lett. De legalább a legtöbb szoba fel volt díszítve, viszont csak a kültériek. A belső szobákról mostanában teljesen elfeledkeznek, vagy ha nem is, akkor is csak 1-2 van az adott helyen. De végül is kétszer kellett elkészíteniük egy szobát, mivel le lehet fagyasztani részletenként, szóval volt benne munka.

Szerintem a lefagyasztás-felolvasztás funkció ötletes és jópofa, mint a Superhero Party-n is nagyon tetszett a rombolás-javítás képessége. Nagyon szeretem az interaktivitást, és nem utolsó sorban szebbé lehetett tenni az alapból nem túl szép szobákat. Talán a szívecskés smiley-s megoldás nem a legjobb, de aranyos.

Most a zene nekem kifejezetten tetszett. Most is új és eredeti CP-s a fő téma, de kiemelkedő a mostaniakhoz képest. Sokkal jobb szeretem, ha a zenék akusztikusak és nem idegesítő gépzenék. Természetesen ezekből is volt jó pár nagyon szuper például a Music Jam-eken, stb, de általában az akusztikus művek voltak a jellemzők, amik szerintem a játékot elég sajátossá és gyerekeknek való témájúvá és hangulatúvá tették. És a mostani zenék elég gagyik szoktak lenni. A többi pedig szintén jó, mivel a film zenéi nagyon szuperek, csak nem eredeti Club Penguin-esek.

A feladat ezen a party-n sem nyújtott nagy élményt. Eleinte örültem, hogy visszahozzák a klasszikus gyűjtögetést egy kis plusszal, de ez is alig hasonlított bármi eddigihez:

Először is a hópelyhek megtalálása (,amik egyébként teljesen ugyanolyanok voltak) egyáltalán nem volt nehéz, mivel nem is voltak elrejtve, 2 perc sem volt, mire végeztem, mert még a helyeik is meg voltak adva.

A gyűjtögetés rendszerét is teljesen megcsavarták:

Elég érdekes ez a minden szobában 3 megkeresendő dolog, ha egy szoba kész, akkor 2 ingyen cucc, és ez minden szobában. És a legvégén az összes után is még valami plusz. És minden előtt van egy komplett Igloo mindenki számára, csak úgy.

Annyi cucc volt újra, hogy az túlzás. De legalább nem a másik “naponta két ingyen cucc a semmiért” módszer, itt legalább egy nagyon kicsit megdolgoztunk. Mindkét módszer egy idő után unalmas, ezért kéne érezni az egyensúlyt a kettő között és a módszereken belül sem szabadna túlzásokba esni. Szóval most végre nem ezt a szisztémát alkalmazták, viszont betettek egy későbbi időpontban megnyíló szobát.

File:Frozen Party Party1.png

És ide betettek egy előadást is:

File:Frozen Party Elsa's Ice Palace during Performance.png

Nem lett olyan rossz, a “tánc” animáció kicsit gagyi, de ötletes a hóesés és a fehér, finom átmenetes szélek. És megjegyzem, hogy ez a szoba a legszebb az összes többi közül. De a szoba megnyílásán kívül, ha ide látogattunk, akkor kaptunk újabb temérdek mennyiségű cuccot:

Sőt, ezek a cuccok alig férnek be egy igluba.

Összességében a cuccok elmennek, de borzasztóan sok van. Szerintem sosem a mennyiségre, hanem a minőségre kell törekedni.

És most sem bírták ki, hogy ne készítsenek egy újabb “különleges” pufit. Az ötletes, hogy mi építjük meg a jeges varázserővel, mint a filmben, de akkor is egy nagyon gagyi reklám és borzasztóan erőltetett.

Most is volt átalakulás, mint különleges képesség. Szerintem kicsit erőltettek voltak ezek is, mivel már volt Oalf és Hóriás jelmez is. És nem néztek ki olyan jól.

Az végül is ötletes, hogy a varázs hópihék összegyűjtésével mi is érteni fogunk egy kicsit a jégvarázsoláshoz .

 

Szerintem túl nagy hangsúlyt fektettek erre party-ra. Egyáltalán nem volt előre felfújva, mint mondjuk az idei Music Jam, nem ezzel volt a baj. Csak szerintem nem erre a party-ra kellett volna több időt szentelni. Akármennyire is áttörést jelent a film, de ettől még nem a CP-n a helye, akárcsak bármi más reklámnak. Régebben a reklámokra nem volt nagyobb súly fordítva, mint a simákra.

Összességében ez egy középkategóriás reklám party (213-14-es mércével). A filmet nagyon szeretem, szerintem egy igazán nagy áttörés a Disney történetében, nem véletlen a sok díjazás, és a megsokszorozott bevétel. De bármilyen jó és eredeti az film, a party nem tekinthető annak. Ennek sincs egyáltalán háttértörténete, de legalább nem kavart bele az eredeti storyline-ba, mint a SW Takeover, persze arra sincs semmilyen jó indok, hogy hogyan jelenhettek csak meg egyszerre az Arendelle-iek a szigeten. Voltak benne jó ötletek, de az egész nagyon száraz  és kicsavart volt.

Pontozás:

Reklámokból tűnt:  3.2 p

Valójában: 3.2 p

Tehát ez 2014 eddigi átlagán alul esik.

Te mit gondolsz?

Játssz most!

Club Penguin - Waddle around and meet new friends!

2 Responses to Frozen Party Értékelés

  1. pirospingu szerint:

    Szerintem Muppet show party gyengébb volt. Amúgy most aktuális szerintem a mostani party ’14 legjobb partija. 🙂

    Kedvelés

    • Marcellm szerint:

      A Muppet’s World Tour-ról még nem írtam értékelést, de szerintem is sokkal rosszabb volt.
      Igazából én még nem tudom pontosan, hogy melyik a jobb: a Fair’14, vagy a Halloween Party, még megvárom a végét.

      Kedvelés

Hozzászólás