Music Jam’14 Értékelés

Visszahozták az egyik legtöbbek által szeretett party-t, mert rengetegen hiányolták és “figyelnek a játékosok véleményére”. Viszont amivé tették, az inkább a meggyalázása, sajnos.

Kezdjük azzal, hogy nem egy, nem kettő, hanem 4 “vendég” jött. És nem csak körbe jártak, hanem felléptek a saját számaikkal, amiknek tényleg semmi keresnivalójuk a CP-n (leszámítva a Gotta Have a Wingman Remixét). Szerintem ez sokkal nagyobb reklám, mintha csak hírességek lettek volna. Ezzel nem is törődtem annyira, mert már kicsit megszoktam a reklámokat, így reméltem, hogy valamelyest visszahozzák a régebbi party-k eszenciáját a sok színpaddal, különféle zenei stílusokkal. De mit kaptunk? – Két feldíszített szobát plusz egy hajót. Nézzük a szobákat:

Kezdem a hajóval.

Lobby:

File:MusicJam2014Party1.png

Nem volt rossz, megvolt az elegáns hatás, de a színek néhol nem jók. Egy kis részlet, ami tetszett, az a lift. Ötletes, hogy kicsit várni kell mire lejön, viszont az furcsa, hogy kinyílik az ajtó a semmibe még mielőtt lejönne a lift kabin.

Büfé:

File:MusicJam2014Party3.png

Ez a szoba sokkal kevésbé tetszett, a jobb oldal nem ideillő és elég rosszul kivitelezett. Viszont az nem rossz ötlet, hogy itt is játszották a pingvinek mixeit.

Fő Színpad:

File:MusicJam2014Party2.png

Ez sem rossz, de nem olyan nagy szám. Szerintem ide nem kellett volna betenni a Sound Studio-t. De ugye ittt adnak elő a fellépő “vendégek”. Végső soron örülök, hogy egy helyen van csak a reklám, de pár előadáson a mozgás nem volt túl jó. Az kár, hogy nem lehet felmenni a nagy színpadra.

A Medence:

File:MusicJam2014Party5.png

Viszonylag jó szoba, örültem újra a csúszdáknak, és ezek is nagyon jópofa módon voltak megcsinálva, de persze nem olyan jók, mint a Summer Jam-en.

A Hajó Híd:

File:MusicJam2014Party4.png

Ez a szoba sem rossz, de itt nincs igazán mit csinálni. Van egy fél színpad, de semmi különös. Viszont innen le lehet menni szobákba, ami tetszik. Szeretem, ha egy komplett egybefüggő épületet vagy olyasmit, ez esetben hajót csinálnak, ami több szobából áll, mint mondjuk a 2012-es Mansion, mivel szerintem jó felfedezni. De ennek az élményét a térképpel elrontják.

És a hajón szerintem a legjobb szoba a Gépház volt:

File:MusicJam2014Party6.png

Nagyon kreatív, hogy a hajót a zene hajtja. És tulajdonképpen ez is egy in-game hangszer, akárcsak a Floor Piano3000 volt. Jól is néz ki a szoba és szuperül van megcsinálva az interakció is.

Szerintem a váltakozó ég is szuper volt. Talán lehett volna egy kicsit kidolgozottabb, mivel a különböző fajta egek csak finom halványítással váltottak. Ez nem volt rossz a naplemente-éjszaka, illetve éjszaka-hajnal váltásnál, viszont amikor a kék ég cserélődött, akkor furcsa volt. Talán meglehettet volna csinálni úgy, mintha szalagon futnának és ott van finom átmenet a színek közt. És ezzel a váltások is hosszabbak lennének, de valószínűleg ezt már sokkal bonyolultabb megcsinálni, és így is nagyon jó volt. De az nagyon nagy kár,  hogy a szigeten nem volt éjjel nappal.

A hajó összességében nagyon jó volt. Tetszett, ahogyan zenével kapcsolatos elemekkel díszítették. Csak kár, hogy nem mozgott, de valószínűleg a váltakozó éggel együtt nem lett volna praktikus. Csak sajnos az a probléma, hogy egy idő után eléggé elunalmasodott a hajó is. És azon kívül nem volt túl sok egyéb:

 

A feldíszített szobák.

Town:

File:MusicJam2014Town.png

A Town dekorációját visszahozták a TBM Summer Jam-ről, csak tengerpart nélkül. Sokaknak nem tetszik, mivel “újrahasznosították”, de szerintem inkább ez, mint egy újabb és esetleg gagyibb szoba. Ráadásul ez az egyik legjobb hangulatú szoba. A Summer Jam-en nem volt olyan kiemelkedő, de mostanában jónak számít. Csak sajnos semmi köze a Music Jam-hez, vagy a MJ-es hangulathoz. És elég furcsa így fenyőkkel körbevéve.

Dock:

Nagyon szépen fel volt díszítve. Sokban tetszik, csak szerintem a busz nem ide illő. Már kicsit unom az ilyen iglus dolgokat. Viszont az jó ötlet, hogy innen nyílik a hajó. De sajnos ennek a szobának sincs Music Jam-es hangulata.

A szobák magukban jól néznek ki, de az borzasztó, hogy csak 2 feldíszített szoba volt, és egyáltalán nem hasonlítanak bármiféle Music Jam-es dologhoz. Kaptunk egy (jó) hajót meg ezeket. De hol van a sok színpad? A rengeteg különböző zene fajta? Régebben majdnem annyi színpad volt, amennyi feldíszített szoba azaz 10-11. Most pedig csak ilyen fél színpadok voltak, szóval összesen kb. három. És Polo azt mondta, hogy rengeteg zene műfaj lesz, mivel mindenkinek meg van a maga zenei ízlése. És ezt mire értette? Valószínűleg a fellépők zenéire. De a hajón a zenék nem túl változatosak és az előadók zenéi sem annyira.

A party-ra a feladat nem a legrosszabb, de nem is kifejezetten jó:

Ez a naptár formátum viszonylag eredetei ötlet. Függetlenül a nagy reklámozástól a fellépések megtekintésének “feladattá” tétele sem olyan rossz. De szerintem most is kicsit sok volt az ingyen cucc. A minőségük is közepes és a folytonos Body Item-ek a memberek számára szerintem idegesítőek. Eredetileg a Music Jam-eken nem volt feladat. Valószínűleg azért, mert a hangulat miatt léptek fel újra és újra a játékosok.

És a Team mostanában azt a technikát használja, hogy “Ha egy Party nem annyira érdekes, vagy jó hangulatú, hogy az biztosítja a folyamatos érdeklődést, akkor a naponta megjelenő temérdek új cucc miatt jöjjenek vissza.” És sajnos ez rengeteg party-nál jelentkezik mostanában.

Ha egy party-ra lehet érdekes és jó feladatot csinálni és azáltal megkapni a ruhákat, akkor az szuper, és akkor bele lehet csempészni pár későbbi napon megjelenő cuccot a folyamatosság még inkább erősítéséhez. De ez a “minden nap 2 új ruha csak úgy elvehető” megoldás elég hülyeség.

És ugye megjelent még a Sound Studio is a Party-ra.

Nekem tényleg tetszik, nagyon jól meg van csinálva a lájkolós rendszer is, viszont nagyon hiányzik a DJ3000. Ahogy Balib3 is mondta, sokkal kidolgozottabb volt látvány terén, látható volt a pingvin és a sárga puffle-el együtt is lehetett játszani. És így sajnos most már a sárgának sincs játéka. És a DJ3k-ben sokkal több lemez volt, amit meg kellett venni. Így most már nincs sok értelmük, mivel csak a pingvin kezében lehet hordani, de használni nem. Remélhetőleg most is majd még fognak új zene stílusok megjelenni a Sound Studio-hoz. És a nonmemereknek szerintem nem igazán mókás ez a játék, mert nem csinálhatnak semmit. Hiába hallhatják a zenét, miközben mixelnek, de nem vehetik fel és még csak pénzt sem kapnak. És mindenkit megfosztott egy egyszerű pénzkeresési lehetőségtől a Team. Sokkal jobb lett volna ha a DJ3000-et feltették volna az emeltre. Szóval hiába jó a Sound Studio, de a DJ3k nyomába sem ér.

Összességében ez a Party egyáltalán nem nevezhető Music Jam-nek. Sokkal inkább Music Cruise Party, mivel Jam-melésről szó sincs. Sőt talán még party-nak sem mondható, és a zenék is elég egyhangúak.

És a legjobb az egészben, hogy a moderátorok az egészet felfújták, hogy ez lesz az eddigi legnagyobb Music Jam stb. És örültem, hogy sokkal kevesebb sneak peek volt, mint szokott, mivel azt hittem, hogy tényleg sok mindent kihoznak a party-ból és, hogy még nagyobb meglepetés legyen. Holott egyszerűen azért volt ez, mert csak nagyon kevés szoba volt.

Ez a legeslegkisebb Music Jam valaha. Még hogy a legnagyobb…inkább, ami a legnagyobb csalódást okozta. Ezt szemétség volt Music Jam néven beetetni.

Pontozás:

Reklámokból tűnt: 8 p

Valójában: 4.3 p

Tehát ez a 2014-es értékelési listán pont középen van:

1. The Fair’14                                7p

2. Penguin Cup                              6.7 p

3. Puffle Party                                5.2 p

4. Music Jam                                4.3 p

5. Prehistoric Party                        3.1p

6. Future Party                               1.7p

7. Muppets World Tour                   1.5p

Te mit gondolsz?

Játssz most!

Club Penguin - Waddle around and meet new friends!

Reklámok

3 Responses to Music Jam’14 Értékelés

 1. Erik53694 szerint:

  Lesz valami megnyitó buli a privát szerveren? Egyébként jó ötlet volt, szeretek nosztalgiázni. 😀

  Kedvelés

 2. 12horcsa szerint:

  Akkor holnap lesz a klub pingvin megnyitása?
  Holnap hány óra körül? 😀 😀 😀

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: