A Club Penguin Változik?! II.

Még márciusban írtam egy posztot, amiben arról volt szó, hogy a CP nagyon sokat változott rossz irányba. Ott következetesen leírtam a problémákat. De azóta rengeteg dolog történt, amiről akkor még elképzelésünk sem volt (pl.: a Takeover özön), így ez annak a folytatása/bővítése:

 

Takeover Özön

Amikor márciusban írtam az első ilyen bejegyzést, még nem is gondoltam arra, hogy milyen lesz az a nyár. Igaz hogy írtam egy “Reklám Partik” pontot a régi bejegyzésben, de az azelőtti reklám partik elég jók és lazák voltak. Akkor nem építették be annyira a reklámot a party-ba.

Például az Ultimate Jam-en Rocky és CeCe azon kívül, hogy hírességek voltak (stamp nélkül és nem jöttek vissza soha többet) nem zavartak túl sok vizet.

Az Adventure Party: Temple of  Friut-on a party azért volt gyümölcs témájú, mert társultak az Innocent Smoothies-zal, és a CP-s csomagolású smoothie-khoz különleges cuccok jártak, de ezen kívül nem volt más reklám. A gyümölcs téma szerintem nagyon ötletes, jól ki volt vitelezve minden, megvolt a jó háttértörténet (igaz itt is volt egy kis reklám, hogy Rockhopper az Innocent Island-ről hozta Big Big Kahuna-t), de én imádtam azt a party-t.

A Superhero party-kon már kevésbé lehet nem beépíteni a reklámot. A jelmezek Marvel-esek, de nem magát a szereplőt ábrázolja a ruha (mint például a Monsters University Takeover-en), hanem a szereplőnek is csak a jelmezét. 2012-ben nem volt semmi más Marvel-es a jelmezeken kívül azon a party-n. De 2013-ban már megjelent a Stark torony, robotokat kellett csinálni, sokkal inkább beépítették a reklámot a party-ba.

És a Monsters University Takeover-en és Star Wars Takeover-en annyira beépítették a reklámot, amennyire tudták, nagyon gagyi és értelmetlen megoldásokkal. És ezzel a ponttal kicsit érintettük a következő pontot.

 

Régi Partyk/Új Partyk – Szervezés

2013-óta alig voltak évente megtartandó party-k, amik már hagyománnyá váltak. Nem volt April Fools’ Day, Easter Egg Hunt, Earth Day, Music Jam (igaz, hogy volt egy hasonló party: a Summer Jam, de az sokkal inkább Summer Party, mint Jam), Adventure Party és Fair.

Teljesen felborították a régi jól bevált rendszert. A CP tavaly és idén nem csak hátat fordít a hagyományoknak, de beléjük is rúg.

Próbálták kijavítani azt a hibát, hogy elmaradt a Medieval Party a CJ Party miatt, így azt szeptemberbe tették. Így viszont a Fair maradt el, amit idén februárban pótoltak. Mivel februárban eddig általában alkalmi party-k voltak, így remélhetőleg ez már nem okoz több csúszást.

Ha betartották volna a rendet, hogy a CJ Party novemberben van, mert eddig minden Card Jitsu-val kapcsolatos party vagy event novemberben volt. De 2013-ban novemberbe egy Operation-t kellet rakni. 2012-ben is csak azért lehetett akkor Op, mert a CJ Snow még nem volt kész a megjelenésre, de 2013 novemberre simán készen lett volna, sőt nem is nekünk kellett volna béta tesztelni, amivel rengeteg meglepetést lelőttek.

De ez még mindig nem ad magyarázatot a sok kivett event-re, vagy kisebb party-ra, mint az April Fools’ Day Party, Earth Day stb. Spike Hike erre azt a kifogást találta ki, hogy nem voltak annyira közkedveltek akkor, mint amennyien most akarják vissza. Ezzel az a probléma, hogy a kisebb event-ek bejelentésekor sosem lesz öröm áradata, de ettől függetlenül fontosak egy kerek évhez, hogy egész legyen. Igaz, hogy volt Red Nose day és az Op: Hot Sauce (amik igazán jók voltak), amikre rá lehet fogni, hogy amiatt nem volt April Fools. A Red Nose Day event-től simán meglehetett volna tartani az April Fools’ Party-t, mivel nem egy időpontban vannak, és ha kicsit egymásba csúsznának akkor is kicsit kapcsolódnak egymáshoz. De valószínűleg nem amiatt maradt el, csak mint írtam arra lehet tá fogni.

Az Op: Hot Sauce -t pedig simán át lehetett volna rakni más időpontba, de a szervezés az új Team-nek nem az erőssége.

De ott van az Easter Egg Hunt. Ez is csak egy kis event, amikor nincsen semmilyen party, húsvét táján tökéletes lenne. És a St. Patrick’s Day. Ezeknek a party-knak a megszüntetésére a kifogás, hogy Dél-Amerikában nem tartanak ilyen ünnepeket és egyre több onnan a játékos. Csak azért mert ők nem tartják, attól még nem kell megszüntetni őket. Én támogatom azt, hogy a gyerekek kultúrákat ismerjenek meg. Pl. a CJ-partik ősi kínai témájúak, az Adventure Party: Temple of Fruit maja/azték, az azelőtti Adventure Partik afrikai, kalóz stílusúak, a Winter Fiesták vagy a Music Jam-en a Casa Fiesta mexikói témájú, a Medieval Party középkori Európa témájú.

És ott van a Karácsony vagy a Halloween. Azokat sem tartja mindenki. Jó hogy azokat nem szüntetik meg, mivel viszonylag nagy események. De volt Red Nose Day (ami nem baj), de csak Britanniában tartják meg, a Festival of Light-ot több országban is más-más időpontokban, de nem annyira ismert (Inkább lett volna Festival of Flight). És ezek után nem lehet április 1-jét, St. Patrick napot és Húsvétot tartani? Legalább a Dél-Amerikaik meg tudnak egy kicsit más kultúrákról, ha esetleg még nem tudnák és nem lesz tőle bajuk, ha megtartjuk ezeket az eseményeket. Vagy talán egyensúlyban tarthatnák a két dolgot, hogy lennének Dél-Amerikai dolgok, de szerintem ez nem annyira megoldható és inkább ne legyen, minthogy gagyi megoldásokkal csinálják meg. De a CP akkor is Észak-Amerikai, és úgy alapvetően az északi kultúra az alap.

De még mindig ott van a nyári takeover özön. Egyetlenegy szuper megtartandó nyári party-t sem tartottak meg. Helyettük volt a 2 legsilányabb party, amin valaha részt vettem (a MU és a SW Takeover). És volt a nagyon jó Summer Jam, de természetesen nem pótolta a Music Jam-et és az Adventure Party-t.

 

De ami szinte minden új vagy felújított party-nál jelentkezik az igénytelenség:

Az új zenék nagyon idegesítőek és rosszak. Ez is a régi Team kilépése miatt van. És az utóbbi és a mostani évben betettek “hátérzajt” a szobákba, amik engem idegesítenek. Ha jól emlékszem a Pandandán voltak ilyen háttérhangok, és szerintem nem illenek a CP-hez.

Az új szoba grafika is sokszor igénytelen. Szerintem a Grafika 2011-ben és 2012-ben volt a legjobb. Persze 2012 utolsó részében kicsit másabb volt,  az is nagyon jó, de vegyük például az új Town-t:

Szerintem szuperül néz ki, de a vonalak túl vékonyak és kicsit pixelesek.  Talán egy kicsit “sok” -nak is mondható, de ettől függetlenül tetszik és szerintem jobb, mint a régi. (Akkor még jó frissítések voltak.)

De a Coffee Shop a MU-n már borzasztó volt:

File:Coffee in.png

Itt szinte az összes vonal pixeles, és a szoba stílusáról ne is beszéljünk.

És a 2011-es a legjobb grafika, mint mondjuk ez a szoba:

File:800px-Wilderness Expedition Brown Puffle Cave.png

Szerintem ez egy remekül kidolgozott, esztétikus szoba volt.

Az újabb party-kon hanyagolják a havat és ahol csak tudnak a kültéri szobákban beraknak homokot, aszfaltot, földet, füvet stb, ami szerintem nem illik a Club Penguin-hez és nem kelti a régi havas játék hangulatát.

Egy másik nagy probléma a mostani partikkal, hogy sokkal kevesebb a feldíszítette szoba. Helyette a party szobákra összpontosítanak általában, ami nem túl jó. Természetesen a party szobák különlegesség tesznek egy party-t, ha van mondjuk 3 és e mellet szinte az egész sziget jól fel van díszítve. Általában ha ezelőtt sok party szoba volt , akkor az valamilyen labirintus, vagy pálya volt, amin végig kellett menni feladat megoldással. És ilyenkor volt az, mint pl. a Great Snow Maze-nél, a Mountain Expedition-nél, Wilderness Expedition-nél, hogy csak kevés szoba volt feldíszítve de a legtöbbször a Town-ban és a Plaza-ban volt egy tábla . De ezek igazából nem is igazán partyk, de természetesen nem is eventek. Ezeknél ötletes megoldásokat találtak ki, megvolt ami kellett.

Mostanában pedig a szigeten sokszor csak 1 szoba van feldíszítve, vagyis csak van benne valami plusz dolog és az egész party csak a party room-okban folyik, ami szerintem nem túl jó. pl Prehsitoric Party, Star Wars Takeover.

Az új partikon sok régi  party stamp-et nem lehet megszerezni, mint pl. a Snack Shack Stamp (amit a régi féle Fair-eken lehetett szerezni), Maze Stamp, Scavenger Hunt Stamp stb. És ez nem fair az olyan játékosokkal (többnyire az újakkal), akiknek még nincsenek ilyen bélyegeik.

És már azt is unom, hogyha egy party-ra nem tud jönni az eredetileg hozzávaló híresség valamilyen okból, akkor Rookie-val helyettesítik pl. Fair 2012 és valamiért 2013 is, és a Halloween Party 2013. Ezzel érintettük a hírességeket:

 

Hírességek

A hírességek stílusa megváltozott a grafikával. Teljesen hülyén néznek ki pl. Gary mint egy őrült tudós. És a személyiségük is furcsa és gagyi lett.

És ahogy felborult a party-k rendje, felborult a hírességek jövetelének rendje is. Így a látogatásaik száma 2013-ban teljesen aránytalan volt a stamp-ük nehézségéhez képest. Pl. nem értettem, hogy minek kellett a Hollywood Party-ra Gary-nek, de főleg Aunt Arctic-nak és Sensei-nek is jönnie Cadence-en kívül. Nem mellesleg mostanában a Hírességek megjelennek ilyen “nem hivatalos event”-ekre, mint a My Penguin Realise Party, vagy a 400th Penguin Times event.

De ami a legbosszantóbb, hogy a Penguin Band egyáltalán nem volt 2013-ban, és idén a Fair-en is csak felléptek, de nem járták körbe a szigetet. És tavaly Rockhopper a leggyakoribb híresség csak kétszer jött szeptemberben 1 hétre és a Holiday Party-ra, tehát előtte egy fél év telt el nélküle.

És mint írtam az előző pontban a Rookie-val helyettesítés is rossz. 2012-ben azért nem tudott Rockhopper a Fair-re jönni, mert augusztusban is jött az Adventure Party-ra és kétszer egymás után nem jöhet híresség. Így a Fair-re Rookie jött. De nem zavart túl sok vizet. De hogy 2013-ban is miért ő jött azt egyáltalán nem értem. Sőt most simán jöhetett volna RH és meglátogathatott volna az év elején egy jobb party-n, mondjuk a Prehistoric Party helyett.

Szeptemberben a Medieval Party-n Gary volt a mascot, így októberben a Halloween party-ra Rookie jött. Itt belevonták a háttér történetbe: cukorkát rendelt, de elátkozottakat is, amikkel át lehetett változni. Szóval itt már eléggé bevonták, de a Halloween Party jó volt, persze nem annyira mint az előtte lévő pár.

Ez is a rossz szervezés miatt van.

És ami legviccesebb, hogy szeretnék megcsinálni, hogy a moderátorok fiókjai is hasonlóak legyenek a hírességekéhez.

 

Frissítések

Mostanában rengeteg az apró frissítés. Pl. a Puffle Adopting ikon lecserélése, térképen apró változtatások stb. Teljesen átformálják a játékot ezzel is.

Az egyik nagyobb frissítés, amit értelmetlennek tartok a Puffle Digging. Valószínűleg ezzel akarták újra népszerűsíteni a puffle sétáltatást. De megint valami nagyot akartak alkotni és egy nagy hibát követtek el: régi, ritka és exclusive cuccokat lehet kiásni. És így elvesztik a különlegességüket, ami egyáltalán nem jó. De a Penguin Style-ba nem raknának be nem olyan régi, de divatos ruhákat a gagyi újak helyett.

És talán a CP történetének leghülyébb frissítése a Mine Shack frissítése volt. Kivették a szuper 2010-es Recycle Plant-et, azzal az ürüggyel, hogy kevesen jártak oda. Akkor valahogyan népszerűsíteni kellett volna (pl.: egy 2010-es volumenű Earth Day Party-val), nem pedig kivenni. És helyette egy ISKOLÁT építettek, amiben alig lehet csinálni valamit. És ahogy most kinéz a Mine Shack! A fa teljesen mellékes lett, nincs öntözhető közösségi kert, csak egy kis nyomi kert a sarokba szuporítva. És van egy út is a Dojo-hoz, ami szerintem szintén hülyeség, mert így a Dojo elvesztette a különlegességét és titokzatosságát.

Rengeteg apró (néha nagyobb) bug is észlelhető. Ezek olyanok, hogy ameddig nem veszed észre, nem foglalkozol velük, de ha észrevetted, nem tudod figyelmen kívül hagyni. Ilyen pl. hogy néha a Snow Forts-ból látszik a Puffle Hotel, néha nem; változtatnak a feliratok betűtípusán és ilyenek. Nem értem, hogy ezek miért vannak. Természetesen bugok mindig is voltak, mivel tökéletesen bug mentes online közösségi játék nincs, de mostanában eléggé megszaporodott a bugok száma.

Valamint mostanában egyáltalán nincsen készület a party-k előtt. Régen szinte mindig voltak dobozok, vagy valami dolog amiben a party cuccok voltak előkészítve. De most az utolsó amire emlékszem a Medieval Party előtt volt, de sem előtte 2013-ben, sem utána nem volt.

És ezzel érintjük a Standard CP Island témát. Mostanában egyre többször látom, hogy azt írják, hogy unatkoznak, amíg nincs party és semmit nem lehet csinálni. Ez hülyeség, hogy mostanában sokat vár a CP a party-k között. Eddig is szinte mindig 2 hétig volt a standard CP, amikor nem volt party. És az hogy unalmas ez az idő nem mondanám. Lehet játszani a mini-game-ekkel, amik közt szinte mindenki talál egy magának valót, lehet a pufikkal játszani, nézegetni a szobákat, hallgatni a zenéjüket, játszani bennük. Szóval szerintem nem unalmas. Ha folyamatosan party lenne, akkor a standard állapot hiányozna. Szóval ezen a téren még tarja az egyensúlyt a Team.

De attól függetlenül, hogy a party-k közötti idő egyenletes mégis úgy érzem hogy sűrülnek események kb. 2012 szeptember óta. Ez azért van mert már bejelentik a következő party-t és rengeteg dolgot róla, amikor még az előtt lévő sem kezdődött el. Pl. 2012 szeptemberben a Fair felénél megjelentek Halloween-es screen- ek, amik még egyáltalán nem illettek oda. Vagy mondjuk még a MU TAKEOVER el sem kezdődött, de már bejelentették az utána jövő SW TAKEOVER-t.

És sajnos az össze szobát lecserélik. Spike Hike egyszer azt mondta, hogy az egész CP-s irányítás a régi és az új közti egyensúlyon múlik. Márpedig ezt egyáltalán nem tartják be. Szerintem vannak nagyon jól sikerült új szobák 2011 és 12-ből pl.: Dance Launge, Coffee Shop, Town. Szerintem az olyan szobákat, amik utoljára 2009 után lettek felújítva vagy jelentek meg (pl.: Mine Shack a Recycle Plant-tel) nem kellene, vagy nem kellett volna felújítani az új nem annyira jó design-ra. A Town, Plaza, Dock, Beach és a  Ski Village tényleg kezdetleges grafikájúak voltak szerintem, így ezeknek a frissítések jól jöttek. De hogy maradjon jó régi design is a régi játékosoknak, nem kellett volna felújítani a Ski Hill-t, a Forest-et, Cove-ot, és nagyon remélem hogy nem újítják fel a Ski Village-et, a Light House-t, Boiler Room-ot és az ilyen szobákat.

Ami viszont nagyon bosszantó volt, hogy mindenféle frissítést csinálnak de az EPF Command Room felújítására majdnem másfél évet kellet várni. Elkezdték, aztán abbahagyták. Utána beraktak egy frissítést és megint elkezdték és hónapokig úgy maradt. De szerencsére már felújították, bár nem olyan szuper, de kétségkívül egy ötletes és jő szoba a mostaniakhoz képest.

A frissítésekkel érintettük a következő témát.

 

Card Jitsu

A megújult CJ rendszerrel rengeteg probléma van. Az egyik legnagyobb az, hogy kivették a Ninja Hideout-ot. Mivel oda csak ninják mehettek be, így csak member ninják kezdhették el elsajátítani az elemeket. De most… találkoztam egy sima Card Jitsu-ban zöld öves nonmemberrel, akinek a Fire Suit-ból csak a sisak hiányzott. Ez nagyon nagy hülyeség. Csak egy ninja kezdhetné el elsajátítani az elemeket, szerintem! (Bár a 2011-es Card Jitsu Party után mindenkinek nyitva állt a Ninja Hideout, ami már akkor sem tetszett, de az csak egy rossz frissítés volt a sok jó között.)

És én ellenzem, hogy nonmember-ek játszhatnak a különleges Card Jitsukkal. Tudom, hogy a CP keveset foglalkozik a nonmemberekkel, de mi fizetünk a pluszért. És egy régi nagy plusz a különleges CJ-k voltak. De így már nem annyira különlegesek. Mire volt ez jó? Elég volt az, hogy a CJ Party-k alatt játszhatott mindenki a member Card Jitsukkal.

Valamint a memberek vásárolhatnak Power Card-okat. Én alapvetően nem szeretem ezt az ötletet. Én azt engedélyezném, hogy max. 3-szor vehetnek a memberek. Erdeteil úgy lehetett Card Jitsu kártyákat kapni, ha vettél valami Card Jitsu-s CP-s terméket és azzal unlock-olsz. De így már azok a termékek sem olyan különlegesek.

És ez így nagyon igazságtalan a nonmemberekkel. Ha a különleges CJ-k még mindig memberek lennének akkor igazságos lenne, mert a legtöbb membernek viszonylag sok Power Card-ja van, de a nonmemberek csak szerencsétlenkednek azzal a kb. 6 Power Card-dal.

És az új Card Jitsu Snow is teljesen ellentmond a hagyományoknak, de erről írtam az értékelésben. Ami rosszabb, hogy nekünk kellett béta tesztelni, ami egyrészt nagy meglepetést lőtt le, másrészt emiatt a Beta Team megszűnt, de utána sem jött vissza. Én szerettem a Beta Team-et, volt pár játék, ami tetszett és néha játszottam. Írták hogy szuper lenne megint egy Beta Team, de ahogy tapasztaljuk ezek csak üres szavak.

 

Új grafika

Az új grafikáról is már írtam az előző ilyen bejegyzésben. De most megtudtuk mi az oka, amit maga Spike Hike nyilatkozott:

“Sosem volt mindig ugyanaz a grafika a CP történetében, mert folyamatosan fejlődött. És a mostani grafikával készült pingvineket sokkal könnyebb animálni.”

Abban van igazság, hogy a grafika fejlődött. De az ami 2005-2012 között volt az szépen, fokozatosan fejlődött. És szerintem sokkal jobban néznek ki a 2011-12-es pingvinek, mint a régi eléggé kezdetleges grafikájúak. (Igaz, hogy volt ott is egy nagyobb ugrás, amikor a Disney felvásárolta a CP-t, de akkoriban a Disney még eléggé jó hatással volt a CP-re.)

De most! Az volt, hogy 2012-ben még a jó grafikát használják (igaz az év végén már volt egy-két újféle pingvin, de azok még nem voltak annyira feltűnőek). És 2013-ra jön a nagy ugrás és megjelentek ezek a gusztustalan pingvinek. Mindent frissítenek és az új ronda pingvinek kerülnek bele. És lehet, hogy könnyebb animálni, de ha jól tudták animálni a régit, akkor minek kellett váltani, sőt most kevesebb ilyen videó készül és az ismertetők nincsenek is meganimálva..

 

Mellékes dolgok

Mostanában azt tapasztalom, hogy sokkal több energiát fordítanak mellékes dolgokra pl. Waddle On és Spoiler Alert, mint magára a játékra, vagy a játékosokra.

A Waddle On szerintem felesleges. Néha van benne egy két jó vicc, de főként fárasztóak, unalmasak és nem túl eredetiek, mondhatni olcsók a viccek. És néha készülnek különkiadások, amikben igazi ének van. És erre fordítanak időt és energiát, ahelyett, hogy a játék fejlesztésével foglalkoznának, vagy a játékosok kéréseire figyelnének oda. Akkor inkább csináljanak Animated Short-okat. De erre a kifogás, hogy drágák és hosszú idő elkészíteni őket.

A Spoiler Alert is teljesen felesleges és egy tömör sneak peek áradat.

Tavaly is írtam, hogy a sneak peek mennyisége nem a legjobb. Most már nem osztanak meg annyi képet twitteren vagy a blogon, hanem a Spoiler Alert-be sűrítik szinte az összeset. Azt mondják, hogy ha nem  akarsz sneak peek-eket látni, akkor ne nézd meg. De a legtöbb blogger köztük én is úgy gondolom, hogy ki kell elemezni a videóban lévő sneak peek-eket, hogy legyen hír, és eljussanak azokhoz, akit érdekel. De aki nem akar esetleg sneak peek-eket látni az is lát néhányat akaratlanul. Valamint a Spoiler Alert-ben és a twitteren elkezdtek CP-s mémeket csinálni. A mémeket főként a viccoldalakon használják képregényekhez. Én szerintem egyáltalán nem illik a CP-hez ez a stílus.

 

Disney

És elértünk egy ponthoz, ami minden eddig leírt dologhoz kapcsolódik.

Rengetegen a Disney-t szidják a reklámokért és a CP rossz változásaiért, ami csak kis mértékben helyes! A Disney 2007 augusztusban vásárolta meg a CP tulajdon jogait. Az az előtti játékosok talán joggal mondhatják, hogy a Disney tönkre tette a játékot, mert ők megtapasztalták, milyen volt Disney nélkül. De valamiért az újabb játékosok is azt mondják, hogy hozzák vissza a legrégebbi CP-t. Én sokat szoktam nézegetni a régi party képeket és leírásokat és szeretem a “Club Penguin Történelmét” tanulni. És ahogy nézegettem a nagyon régi képeket úgy láttam, hogy a party-kon alig volt valami. A grafika kezdetleges, nincs feladat, de természetesen akkor még az is jó teljesítmény volt.

Miután a Disney felvásárolta a CP-t a grafika nagy mértékben javult, a partikat érdekesebbé és izgalmasabbá tették. Pl. ha összehasonlítunk egy Halloween Party ’06-ot és egy ’11-et egyértelmű, hogy melyik a jobb. A Disney-nek köszönhető az a sok jó, már hagyománnyá vált party, mint a Medival Party, Music Jam, Adventure Party, Puffle Party, Earth Day Party és a Coins for Change. És ezeket már eredeti partiknak nevezzük, ami természetesen jó. És ezek mellett maradtak régi megtartandó party-k is, tehát nem túrtak ki olyan sok dolgot, csak az olyanokat, amikben nem láttak annyi ötletet, vagy nem voltak annyira kedveltek.

Híressé és nagy vállalattá tették a CP-t (több irodát nyitottak a Föld különböző pontjain), termékeket forgalmaztak stb. És a Disney meg is mentette a Club Penguin-t az összeomlástól, ezt maga Rsnail írta.

És ami a legjobban idegesít, az ilyen “disney why?!” megnyilvánulások. Nem mindenről a Disney tehet. A CP-t még mindig ugyanúgy a Team irányítja, ami sajnos kicserélődött és ezért rosszabb most a Club Penguin. A Disney nem sokat szól bele az ilyenekbe. Az valószínűleg igaz, hogy a szponzorált partik az ő indíttatásukból vannak, de a frissítések, mint a szoba felújítások aligha a Disney miatt vannak és ilyenkor is mindig van egy – két komment az ismertebb oldalakon, vagy a wikia-n, hogy “why disney, why?!”

De majd egy másik bejegyzésben írok a CP fejlődéséről.

 

Egyebek:

Tavaly is volt egy pont, ahova egyéb zavaró dolgokat írtam, és ha eszetekbe jut egy, akkor most is megírhatjátok kommentben és bekerül ide.

– Egyre több a “nem hivatalos esemény” és közösségei tevékenységek és más mellékes dolgok, amikkel a fő moderátorok foglalkoznak. Pl. hetente van Spike Day, Field Day, amik szerintem teljesen feleslegesek. Mindenki megvolt nélkülük 7-8 évig, és nincs sok értelmük: járkálnak az iglook-ban  és azokat mindenki “like”-olja, meg esetleg játszanak multiplayer játékokkal és néha mondanak egy két hírt, sneak peek-et, de ezen kívül semmi. És a moderátorok sem érnek rá mindig, így eléggé rendszertelen lett ez is.

– Sok videót leszedtek, legalábbis nem láthatóvá tettek a You Tube csatornájukon. Hogy miért sajnos nem tudni. De ami az egyik legsunyibb You Tube-os húzás, hogy ha valaki negatív kommenetet ír egy reklám party trailer alá akkor azt törlik. És mivel a SW Takeover borzalmas tariler-ét rengetegen dislike-olták, ezért leszedték és újra feltöltötték! Valamint a Spolier Alert-et sem töltik fel a You Tube-ra, mert a You Tube-ot csak a 13 évnél idősebbek használhatják. Egyrészt ezt alig tartja be bármelyik gyerek, másrészt ha ennyire hűek akarnak lenni a szabályokhoz akkor, aki 13 évnél fiatalabb az megnézheti a blogon és aki elmúlt 13 az a You Tube-on is.

– Sajnos leállt plüssök és még sok egyéb régi árucikk gyártása. Helyette most a főként Zazzle-el társultak és tőlük lehet venni pólókat, iPhone tokokat stb, tehát nem olyan eredeti dolgokat, mint a plüssök, vagy CJ kártyák, stb. Mondták, hogy ők sem szeretik ezt a helyzetet, hogy leállít az eredeti cuccok gyártása, de lehet venni cuccokat a Zazzle-nél.

– Mostanában rengeteg időpontot osztanak meg arról, hogy mikor lesz egy híresség online. És egyrészt hallottam, hogy az időpontok helytelenek, de ezt személyesen nem tapasztaltam. Másrészt szerintem ez így hülyeség. A híresség keresésben az az izgalmas, hogy nem tudjuk, hogy mikor lesz fent és melyik szerveren. Régebben néha készített az Austraila Team tök jó videókat, amikben elmondtak egy napot amikor délután 4-kor online lesz  a 3 fő időzónához viszonyítva  és azok az adatok helyesek voltak, de most a blogon leírnak egyszerre kb. 15 időpontot.

– A Website Home is nagyon gagyi lett. 2012 novemberben megújult a Fun Stuff, a Blog és minden lap, ami “www.clubpenguin.com/valami” URL című. Nagyon tetszett a frissítés és szerintem még mindig jól nézne ki. Aztán decemberben CP-s fejlécet megváltoztatták ami szerintem rossz lett, és a Website Home-ot is teljesen átalakították.

Régen így nézett ki az alap screen:

és néhány party alatt:

Szerintem szuperül néztek ki.

Aztán 2012-ben jött az új koncepció, hogy nem muszáj a standard állapotú screen-t átalakítani, hanem lehet teljesen más flash animáció:

Ezek is remekek voltak és nagyon jól meg voltak oldva.

Aztán 2012 decemberben változott meg olyanra mint most:

De itt még volt flash-es animáció és nem csak képek. Ez még talán elment, de utána csak rosszabbodott, itt is volt rengeteg apró frissítés.

Szóval most így néz ki:

Nincs egy standard állapot, ami akkor lenne, ha nincs party. Helyette ahogy vége egy partinak, sőt még előtte is, már az utána jövő party-t hirdetik, mint azt fentebb írtam.

És a régi alap CP-s hátteret, ami Fun Stuff-nál és a Website Home-on is volt lecserélték egy újra, ami elmegy, de nem a legjobb.

– Már nem letölthető a Puffle Launch App. Erre Spike azt mondta, hogy nagyon jól sikerült és egy jó próbálkozás volt. De mivel szeretnék átírni az egész CP-s rendszert, ezért ez már nem elérhető, de helyette ott van a Club Penguin App. Csak azért mert át akarják írni a rendszert, attól szerintem még nem kéne leszedni. Akkor szedjék le, ha már kész van az új és akkor azt feltöltik helyette. Vagy csak egyszerűen hozzáadhatnák a Puffle Launch játékot a CP App-hez.

– És az alkalmazásokhoz kapcsolódóan az is nagyon zavaró, hogy már másfél éve megjelent Apple termékeken a CP App, de az Androidra még HAT hónapot kell várni. Ez azért van mert a Disney így a CP szorosabb kapcsolatban áll az Apple-el és azokra az eszközökre könnyebb megcsinálni. De a Puffle Launch App kiadásakor az Apple és Android között egy hónapot sem kellett várni. Természetesen ezt az App-et keményebb munka megcsinálni, de azért szinte másfél év túlzás.

 

De, hogy ne csak ennyi negatívumot írjak:

-Újra vannak képregények az újságban, ami az újság átalakítása óta (2010 november), ami szerintem tök jó. Csak archiválni kéni őket a Fun Stuff oldalon a képregényeknél.

– Régebben az Australia Team csinált vicces videókat, amikben 3 időpontot osztottak meg, hogy egy híresség mikor lesz online, mint ezek:

 

Sajnos ilyenek már nincsenek. De helyette vannak hasonló, jó videók a UK Team-től, amikben nincs híresség időpont:

Szerintem jó, hogy csinálnak ilyen szuper videókat.

– Valamint idén lesz Music Jam, ami rendkívül jó hír.

 

És vannak akik akkor mondták, hogy úgy érzik, mintha nem ugyanazzal a játékkal játszanának, mint eddig, amikor a Disney felvásárolta a CP-t. Van aki 2012-ben mondta a nagy (de szerintem jó) frissítések és egyebek miatt. Én most mondom, hogy teljesen átformálódott nem csak a játék, hanem minden ami körülötte volt. Kicserélték a régi pingvin grafikát, ahol csak lehetett, teljesen megszakították a kapcsolatot a gyökerekkel és nem foglalkoznak a régi dolgokkal semmilyen téren.

De ettől függetlenül nem hagyom abba, mert még bízok benne, hogy lesz valami jobb, és mert néha néha van egy viszonylag jó party.

Te mit gondolsz?

Játssz most!

Reklámok

16 Responses to A Club Penguin Változik?! II.

 1. Balib3 szerint:

  Jó bejegyzés lett. Szinte mindennel egyetértek. 🙂 A cp alapelvei között eredetileg szerepelt, hogy ez egy hirdetésektől mentes játék. Talán még mindig meg lehet ezt találni valahol az oldalon. Ahhoz képest, 2 egész nyáron át reklámozásra használták és még mindig nem hagyták abba. A főoldal megváltozását és a pingvin grafika változását mai napig nem tudom mire vélni.Nincs a team-nek minimális szépérzéke sem? Mindkét esetben a tökéleteset lecserélték egy összecsapott, ronda valamire.

  Kedvelés

 2. geszti13 szerint:

  Szerintem ez teljesen igaz.Régebben minden jobb volt még Rockhopper is.Most nem igazán tetszik 😦 az elöző éveben jobb volt.

  Kedvelés

 3. 12horcsa szerint:

  Én leginkább az új ruhákkal nem vagyok megelégedve.
  Pl.: a pingvinek oldalról kétszer olyan kövérnek látszanak,
  szerintem az új ruhák idétlenek, a Fair-on sem voltak olyan jó ruhák mint régen.

  És a party-k sem olyan jók. Nem értem, hogy a Holiday party-n
  miért kellett ennyire a vonatozásra koncentrálni, szerintem
  viszont jó, hogy ilyen gyakran megjelennek új pufik mivel szeretem
  őket gondozni, de nem tetszik, hogy a Dino Puffle-eket nem lehet
  gondozni és nem lehet többet szerezni, mint a party-n szerzettek.

  😦

  Kedvelés

 4. pirospingu szerint:

  A pin még egy fontos dolog. Régebben az volt a célja a pin-nek, hogy járd köre a szigetet és keresd meg! Ma már: -Nekem 236 pinem van neked? -Úúú, nem szerezted be? Meg ennek persze az is a hátránya, hogy a bloggerek kiírják, de ami már nekem is bökte a csőröm az tényleg ez: 2006 December óta játszom, de az ne szidja nekem, a mostanit, ha nem ismeri a régit. Nekem kvázi ’07 volt a legjobb, a kezdetleges újítások. Több ismerősöm így hagyta abba. “Minek játszak, ha ez nem jó?” De könyörgöm ilyen telhetetlenek vagyunk?! Volt ló, így a szamár már nem jó.

  Kedvelés

 5. pirospingu szerint:

  Ezt a gondolkodást nem bírom. Egyébként Marcellm a saját bőrömön, hogy azért a Disney szép lassú folyamatban keverte a saját levét. Ilyen volt például, hogy rögtön kétezer-hét augusztusában bevezette a member medálokat. Minél jobban meghosszabbítod, annál nagyobb jelvényed lesz. “Szerencsére” ma már ez is bugos. No meg az éppen-hogycsak minimális erőszak. Card-jitsu. De mondjuk az egy jó ötlet. 🙂 Én akkor adtam be a derekam, amikor csúzlival kellett megölni a sárkányt. És rögtön követte az Avengers party. Később az ütlegelős hó card-jitsu, meg a star wars party. Mivé fajulunk még? Na, mindegy én addig még cépzek amíg Micky egérkék meg Donald kacsák nem potognak az égből.

  Kedvelés

 6. 12horcsa szerint:

  Mikor kerül ki az új lap a Muppets World Tour-ral kapcsolatban???

  Kedvelés

 7. Balib3 szerint:

  Félő hogy most sem bírják ki, hogy a Music jam-et reklám nélkül tartsák meg. Vannak már pletykák, és azok eddig egytől egyig megbízhatónak bizonyultak sajnos.

  Kedvelés

  • Random Pingu szerint:

   Kérünk pletykákat!! 😀

   Kedvelés

   • Marcellm szerint:

    Azt mondják, lehet hogy Violetta Takeover lesz. De én nem hiszem, mivel csak Európában adják ezt a műsort a Disney Channel-en. Az jobb kérdés, hogy miért tették a Music Jam-et májusba. Spike Hike azt mondta azért, mert júniusban valamilyen World Cup-pal kapcsolatos dolog lesz. De vajon akkor mik lesznek júliusban és augusztusban?! Már előre félek.

    Kedvelés

 8. 12horcsa szerint:

  A Violetta nagyon nem tetszene, szerintem nem lenne jó ötlet.
  Ezzel is csak rontanák a játékosok kedvét a játékkal való játszásra.
  😦 😦 😦

  Kedvelés

 9. 12horcsa szerint:

  Szerintem sokkal jobb lenne egy sima original Music Jam party,
  mint például régebben. Nekem már a 2012-es Music Jam-ben is
  csak az tetszett, hogy különleges volt a hangulata, tetszettek a
  fények és pálmafák. 🙂 De már ott is felhúzott a Shake it Up, utáltam.
  Most szerintem egy olyan party kellene, amin csak Cadance és
  a Penguin Band lenne. A hangulat olyan lenne mint régebben,
  például lehetne új és régi hangszereket venni és fellépni,
  az igloo-kba pedig színpadokat, meg egy csomó dolgot tenni.

  Remélem, hogy többi original party-t is megtartják és nem majmolják
  állandón a Disney Channel-t. 😦

  Én mondjuk örülnék a régi hangulatnak, kár hogy már más. 😦 😦

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: