Fair’14 Értékelés

Mint mostanában minden megtartott visszatérő party, ez is sokban eltért az eredetitől. De ez azon kevés felújított party közé tartozik, ami viszonylag jól sikerült.

Volt eredetiség abban, hogy felállítanak egy külön Vidámparkot, ahol vannak a játékok, különböző részlegek és nem mellesleg a “ride”-ok, amik tényleg jó és egyedi ötletek, és jól ki is voltak vitelezve:

A kedvencem az óriás kerék volt:

Nagyon szuper mozgó szoba volt, remekül ki volt vitelezve, igazán eredeti volt.

Ott volt még a hullámvasút:

Ez is remekül meg volt oldva. Hasonló volt a működése a vízi csúszdákra a Summer Jam-ről. Az egyik probléma szerintem az volt, hogy túl kevés ideig tartott egy menet, talán körbe mehetett volna mondjuk háromszor a pályán a pingvin. És kicsit a szoba témája és összhatása nem tetszett, de ez nem annyira fontos.

És ott volt még egy másik ride:

File:TheFair2014Party9.png

Ez is technikailag jól meg volt oldva, a sodródás hasonló volt az Operation: Puffle-ről a folyón való sodródásra, és belső tér megjelenése és a többi elsötétülése hasonló volt az Adventure Party: Temple of Fruit-ról a templomban a barlangra. A belsejében a hógolyó dobálós megoldás sem volt rossz. De a szoba stílusa nem nagyon tetszett.

Kétségkívül a legjobb ilyen technikákat ötvözték: óriás kerék mozgó szoba, hullám vasút mozgás pálya, száműzött lagúna sodródás + elsötétülős szoba váltás.

És az is nagyon jó ötlet volt, hogy ha egy nonmember egy Silver Ticket-et nyer, akkor felmehet az egyik ride-ra. Emellett ha nem volt Silver Ticket-jük, akkor is láthattak 3 member szobát belülről az átjárókból.

És még volt két szoba, ami nem igazán ride, csak hasonló:

File:TheFair2014Party7.png

Itt is a hógolyó találattal lehetett 1 jegyet szerezni. Jól ki volt vitelezve a szoba, de nem volt nagy szám.

Egy kicsit jobb volt a másik:

File:TheFair2014Party10.png

Itt oda kellett menni, ahol tábla volt és így szerezni 1-1 jegyet. Ez a szoba is jó volt, de ez sem volt annyira nagy szám.

A sima szobák, viszonylag nem voltak rosszak:

File:TheFair2014Party1.png

File:TheFair2014Party3.png

File:TheFair2014Party4.png

File:TheFair2014Party2.png

Mondjuk a Galaxy Park elég gagyi volt.

És ahogy látható kevés szoba volt. És ez a kevés szoba is mind party room. Szerintem kreatív megoldás, hogy egy külön vidámparkot állítanak fel a wilderness-ben, és ennek a mérete is tökéletes volt, De a szigetet is igazán feldíszíthették volna.

Azt sem igazán értem, hogy miért volt olyan esti az ég, mint az Ultimate Jam-en, de ez nem nagy probléma.

Ez a party nagyon egyedi volt. Vissza kell vonnom, amit mondtam, hogy az Adventure Party-t és mást most akartak pótolni.

Viszont az túlságos egyediségnek voltak hátrányai is.

A legrosszabb, hogy teljesen tönkretették a régi Fair játékokat:

Persze maradt pár normális:

De a zene egyiknél sem volt jó.

Ezzel elrontották az egész Fair lényegét.

Az egyediség másik nagy hátránya, hogy egyáltalán nem volt meg a hangulata és nem hasonlított a régebbi Fair-re. Ugyebár a Fair őszi vásár témájú, amit a vidéki városokban tartanak. Ez a vidámpark sokkal inkább hasonlított Disney Land-re (legalább is szerintem), mint egy őszi vásárra / búcsúra. És egyáltalán nem jobb a hangulata, mint a régebbieknek.

Bár ez most nem volt annyira kritérium, mivel ősz helyett télen, Februárban volt. A CP Változik! II. bejegyzésben leírtam, hogy ez miért van: a rossz szervezés miatt.

És sajnos Rookie jött erre a party-ra is. 2012-ben azért ő jött, mert augusztusban Rockhopper járt a szigeten, így szeptemberre már elment, így Rookie volt, de nem zavart sok vizet. Idén simán jöhetett volna megint RH, és akkor talán egyensúlyban lenne a jöveteleke száma a bélyeg nehézségével, mint ezeket szintén írtam a CP változik bejegyzésben.

És azt mondták, hogy a Penguin Band is jön. Ennek mindneki örült, mivel 2012 óta nem voltak. Viszont egy fellépéssel oldották meg:

Ez is egy kreatív és eretedeti megoldás, mivel a PB a Music Jam-eken is hasonlóan felléptek. Viszont jártak is a szigeten, de most sajnos nem. Ennek így nem volt túl sok értelme, de legelabb láthattuk a PB-t.

A jegy gyűjtése, nagyon hasonló volt az eddigihez, de volt pár nagyobb újítás:

-a mini game-ek mellett 2 ride-on lehetett szerezni pár jegyet

-a cuccoknak nem stand volt technikailag, hanem egy gagyi katalógus:

A a felső részen a member cuccok, amiket két részre osztottak időpont szerint, és alul a nonmember cuccok, amik napont jelentke meg. Ezt a féle rendszert így először a Monsters University Takeover-en lehetett látni és nekem nem igazán tetszik, a régebbi Fair-es rendszer jobb volt. És az árakat is nagyon felemelték valamiért.

Valamint a kerék megoldása is ötletes volt, de szerintem nem kellett volna bele rakni pin-eket, hátteret, és főleg a napi egy pörgetést. Az eredetiben is egy körben háromszor lehetett pörgetni és naponta korlátlan menetet játszhattunk. Legalóbb akkor naponta egy játék, de azon belül 3 pörgetés lehetett volna, a régebbi szabályokkal.

Pontozás:

Reklámokból tűnt: 6.3p

Valójában: 7p

Tehát eddig ez 2014 legjobb party-ja. És valószínűleg meg fogja őrizni a helyét az első 3 hely valamelyikén.

Te mit gondolsz?

Játssz most!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: