Születésnapi Poszt

Elérkezett a blog egyik jeles napja.

Mint azt a visszaszámlálás is jelezte pontosan 1 éve írtam a legelső bejegyzést. Emlékszem amikor kezdtem, akkor még alig ismertem a wordpress-t, és elég sok elgépelés és helyesírási hiba volt a bejegyzésekben. De mára már úgy ismerem mint a tenyerem, és figyelek a helyesírásra, habár néha becsúsznak de ez természetes (szerintem). Eleinte alig volt nézettség, de nem  lombozott le és csináltam tovább. És mára ez az egyik legnézettebb magyar blog. Én élveztem az eddigi pályafutásomat és remélem 1 év múlva is írhatok egy ilyen bejegyzést, mert szeretek bloggerkedni (igaz hogy az utóbbi időben a cp rosszabb lett). Az idő során megismerkedtem kedves pingvinekkel akik segítettek és nézték az oldat folyamatosan.

A idő során megosztottam ötleteket is, amiket most összegyűjtöttem (és kicsit javítottam, így aki még nem látta az elolvashatja, és aki már látta az felidézheti.

 

Ötletek

1. Ruhák Plüssökre

Gyártsanak külön olyan ruhákat a plüss pingvineknek amit a penguin style catalogban találunk,hogy saját ízlésünk szerint öltöztethessük  fel a pingvinünket.

 

2. Igloo Cuccok a Plüssöknek

A plüss pingvineknek gyártsanak fotelt:

és babzsákot:

3. Cseréhető Puffle Sapkák

Gyártsanak külön puffle sapkákat hogy olyat adhassunk a pufinkra amilyent mi szeretnénk és ki lehessen cserélni a pufikon.

 

4. Fair érdekesebbé tevése

Fair nem rossz de néhány változtatással jobb lehetne:

-Több Fair Mini-game és lehessen kapni értük stamp-eket

-Club Penguin vidámpark

-Segíteni a Great Puffle Cirkuszban (membereknek), olyasmi mint a RH’s Quest, segíteni kell megtalálni cuccokat, segíteni az előadóknak és segíteni a szervezésben

-Lehessen kapni bélyegeket arról hogy ki mennyi jegyet gyűjtött (500, 1000, 1500, 2000)

Régebben a Fair Fall Fair volt. Én ezen a szálon indultam el és továbbfejlesztett partinak azt a nevet adom hogy Full Fair.

 

5.Adventure Parti: Temple of  Fruit ‘1_

A parti mélyen a dzsungelben játszódik ezért minden árnyékos. Ez a party hasonló lenne mint a Tempele of Fruit, csak azték stílusúbb. Itt egy kép az azték templomról:

A templom mögött az egy vulkán csak nem teljesen kivehető. Itt egy kép a templom és a vulkán keresztmetszetéről:

A képen látszik hogy a templom a vulkánra épült és a folytatódik a vulkán belsejében és így lehet eljutni a vulkán szívébe. A templomban az utat megnehezíteném egy kicsit, de a 2012-es party-n így is szuper volt. A belsejében ugyanaz lenne mint tavaly. Akár ez egy különleges szoba is lehet, ami nem a fő része a party-nak, csak egy mellék szoba, ahol természetesen van valami a membereknek. De ezt használhatjuk az Intertational Party-ra Mexikónak a híres azték templomnak.

 

6. Comedy Corner és Terasz

A Coffee Shop-ban márc. 1-je óta megjelent a Comedi Corner a Red Nose Day alkalmából, és márc. 15-éig tartott:

De a Twitter-en megkérdezte Spike Hike, hogy ki szerint maradjon? Szerintem szuper, és jó lenne ha maradna, csak akkor hiányozna az ablak és a fotelek:

File:Coffee Shop August 30th.png

Ha tudnának keríteni neki egy másik helyet akkor az nagyon jó lenne. De ez nem nagyon megoldható így azt gondoltam, hogy mondjuk havonta 5 napig lesz Comedy Corner havonta, a maradék időben pedig a sima kávézó.

És a Coffee Shop-pal kapcsolatban még valamikor régebben említettem, hogy nem pont így képzeltem. A turmix bár  foteljei meg a szőnyeg maradhatna, de szerintem a smoothie smash stand helyén lenne egy ajtó ami ebbe a szobába vezetne:

Ez egy trópusi bár lenne és a smoothie smash kezdő zenéje szólna, csak halkan. Itt lenne a smoohie smash stand és maga a játék, lenne egy színpad is, a háttérben pálmafák lennének mint az U.J.-en ebben a szobában: File:Make Your Mark Ultimate Jam Plaza.png

A lampionok világítanának a szökőkút csobogna, és az egész annyira egzotikus lenne (legalább is annak aki nem a trópusokon él XD). A székek jobban lennének megrajzolva.

 

7. International Party

A neve International Party azaz Nemzetközi Party.

Úgy lenne hogy minden szoba egy híres hely lenne pl.: A Snow Forts London és ott lenne a Big Ben és a London Eye; A town lenne Párizs ahol ott lenne az Eiffel torony és a Louvre, és természetesen egy francia kávézó; a cove lenne Sydney ahol lenne a Sydney Operaház; A Ski Village lehetne Washington ahol a Fehér Ház. A többit még nem döntöttem el teljesen de figyeltem arra hogy ami földrajzilag mondjuk északon van az a Cp térképe szerint is ott van kb. Ezért került Washington a Ski Village-be mert Amerika nyugaton van és a város pedig az ország északabbi részén, gondolom értitek. A másik amire figyeltem hogy az eredeti Cp-s szoba hangulata hasonlítson a partira átalakítottéra ezért lett SYdney a Cove-ban (meg azért is mert Dél-keleten van).

Amik lennének a party-n városok/ országok: Washington és/vagy New York; Rio de Janeiro; Mexikó; London; Párizs; Róma; Athén; Moszkva(talán); Kína; Egyiptom; Thaiföld; Sydney. Minden szobából nyílna egy parti szoba pl.: Be lehet menni a Sydney Operaházba, A Louvre-ba, a Fehér Házba stb.

Természetesen feladat is lenne:

-megtalálni dolgokat pl.: a Louvre-ban el van dugva egy cucc (pl: a Mona Lisa képe mögött, vagy a képben)

-össze rakni dolgokat pl.: meg kell javítani a Big Ben-t úgy hogy fogaskerekeket meg rugókat rakunk össze és kapunk egy dolgot

Úgy gondoltam hogy 2 naponta megnyílik egy új helyszín pl.: Aug. 14. a parti első napja. Ha bejelentkezünk megjelenik a partiról a kép. Mondjuk rá kattintasz hogy “Go to the first place!” és megérkezünk a cove-ba ahol Sydney van. Itt megcsináljuk a feladatot a partiszobában és ezzel nyerünk egy jegyet a következő helyszínre és egy gyűjthető cuccot. Mondjuk a 2. küldetés 16-án lesz elérhető, és a Ski Village-ben lenne, de ha odamész 16-a előtt akkor még nincs feldíszítve, így ha jön a küldetés akkor nagy meglepetés lesz. És addig egy szoba sincs feldíszítve amíg az ott található küldetés nem elérhető. De az is lehetne, hogy van egy ismertető az országról és ki kell találni. Vagy esetleg nem is a CP-s szobák vannak feldíszítve-persze azok is fel lennének valamennyire-hanem minden város egy külön party szoba.

De mit is gyűjtünk?

Pontosan nem tudom, csak ötleteim vannak, és szeretném hogyha megmondanátok hogy szerintetek hogy legyen, mint ahogy a Cp team-nél is megvitatják. Az egyik ötletem az hogy egy arany glóbusz darabjait kell megkeresni, amit akár Herbert lophatott el, mert őt is bele lehet rakni a sztoriba. De akkor EPF-esnek kéne lennie, ami talán nem előnyös. És ha megvan az összes darab, akkor a memberek bejuthatnak egy különleges szobába, ami egy tárgyaló terem, vagy más.

Ennyi party ötletet írtam 1 év alatt. Szerintem jól sikerültek, főleg most hogy már javítottam rajtuk. 🙂

 

És erre a jeles napra kitaláltam egy új party ötletet:

Earth Day Party’1_

Az ötleteket az eddig Earth Day Partikból merítettem, mert mindegyikben volt valami ami tetszett. A legelső partin ültettük a fát, avattuk fel a kertet és adtuk át a Recycle Center-t. File:Mine-shack.png

Ez volt talán a legjobb mind közül. Én a party-ra feldíszíteném a Mine Shack-et lampionokkal, szalagokkal, Földekkel, stb és ez a zene szólna:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=A29FV0-oytQ

Talán a bánya épületét, a héttért és fákat felújítanám, hogy jobban nézzen ki, de ugyanott és ugyanakkor maradna. A fához raknék egy táblát amin lenne egy szöveg, és láthatnánk a fa növekedésének stádiumait. Talán itt el lehetne venni egy free item-et, és egy pin-t. Ekkor volt még egy gyűjtés is, amin szemetet kellett összeszedni különböző helyekről, és csak eztán mehettünk be a Recycle Center-be. Ez is egy jó ötlet, szóval lenne ilyesmi is.. Ez olyan is lehetne, mint az Underwater Expedition-ön a Dock-ban egy tevékenység:

A vízben voltak szemetek, és ha kiszedtük akkor ott növények nőttek és kaptunk egy hátteret. Ezen a party-n is lenne ilyen, csak természetesen nem a vízben, hanem az élőhelyeken de most nem lenne itt még háttér. Ha ez megvan akkor mehetünk a újrahasznosító üzembe, ami szintén fel lenne újítva, de nem túlságosan, csak kicsit színesebbé, érdekesebbé tenni és grafikán javítani.

File:589px-RecyclePlant.png

És itt be kell dobálni a szemetet a gyűjtőbe épp mind eddig is, de a végén a cuccot nem vinné el a kar, hanem egy free  igloo item lenne, ami illik a party-hoz, vagy akár a váza amit csinál a gép. És talán másban is felmerült, hogy a kar hová viszi a cuccokat. Az emelvényen lenne egy ajtó egy hátsó szobába ahova csak a memberek mehetnek be. Nem tudom pontosan ez mi legyen, szóval akinek van ötlete az írja meg. Ebben a szobában lenne egy katalógus, amiben szintén lenne ingyen cucc (persze csak membereknek).

És említettem élőhelyeket is. Ezek olyasmik lennének mint a 2011-es party-n:

File:Earth day 4.png File:Forest 201120112011.PNG File:Earth day 2fcasfas.png

Csak jobban lennének megcsinálva, és több az álltokkal bennük. Elérhető lenne ez a katalógus: http://media1.clubpenguin.com/play/v2/content/local/en/catalogues/earth_day_catalog.swf

Csak annyi változtatással, hogy egy adott környezetben az ott jellemző állatok jönnének be a katalógusban.

Valamint volt a 2012-es party-n ez a szuper szoba:

File:EarthDay2012SnowForts.png

Nagyon jól néz ki, csak ezen a party-n a volt a gond, hogy csak ennyi volt. Ezt a szobát lehetne egy központként használni a party-ra, vagy esetleg valami másra, szóval ezzel kapcsolatban is lehet ötletelni. Akár ide csak akkor lehetne be lépni ha az Earth Day Catalog-ból viselünk egy jelmezt, így betennék több jelmezt és és kettőt nonmemberek is megvehetnének.

Valamint van még egy teljesen új ötlet a party-ra: Megújuló energia! Elhelyezhetnénk a szigeten egy-két szélturbinát, és napelemet. Lenne ezekhez is tábla, ami ismertet. Akár ezeket is lehetne a Mine Shack-be rakni, és hogy maradjon vagy ne azt megszavaztatni.

Neked hogy tetszenek?

 

Fun Activities

Az oldalon található egyik különlegesség a Fun Activities oldal. Amikor frissült a CP Fun Stuff oldala, akkor érkezett új design és új tevékenységek. Az Évzáró Poszt-ban írtam, hogy ezt meg csinálom. Azért volt jelszóval ellátva az oldal az utóbbi időben, hogy csinálhassam. És most örömmel adom át a megújult oldalt! Mivel frissült így nincs kint a szavazás, így ide rakom ki frissítve, szóval már tartalmazza az összes tevékenységet és egy ember több dologra is szavazhat. Aztán majd kerítek neki egy helyet.

Pályázat

És meghirdetek egy pályázatot ezzel kapcsolatban. Ha már elkészítettél egyet közülük, vagy elfogsz, akkor fényképezd le, és küldd a marci@tutoriskola.hu -ra, vagy kommenteben add meg a linket a képfeltöltéshez. A képeket egy galériába fogom tenni, amit elkészítek amint beküldik az első képet.

 

Hírességek

Az évzáró posztban még azt is mondtam, hogy a jobb oldalt lévő widget dolgot is megcsinálom. Ez a Hírességek widget, ami tartalmazza az összes meetable karaktert. Ha rájuk kattintasz akkor bejön az adott oldal, amiben van infó az adott hírességről és a tracker.

Valamint történtek még kisebb frissítések is pl.: a katalógusokat is frissítettem, a pin widget-et én csinálom mostantól, mert aki a mostanit csinálja, az nem annyira aktív, és csinálok egy közelgő események widgetet is.

Tehát ezeket a frissítéseket csináltam az utóbbi időben, remélem tetszenek.

 

Újság

Mint azt láthatjátok az újság fordítás jelenleg nincs. Megpróbálok fordítani az elkövetkezendő időben, de nem tudom 100%-osan garantálni az eredményt. Szóval ha valaki szeretne akkor még mindig tud jelentkezni fordítónak. A feltételek ITT vannak.

 

Összegzés

Összességében egy jó évet töltöttem el, és folytatni fogom, ameddig tudom. Nagyon élveztem ezt az időt, és szerintem egy valóban jó blogot készítettem. És szeretném ha értékelnétek a blogot:

Remélem ti is jónak találjátok a blogot.

És a bejegyzés végére szeretnék betenni régebbi vicces képeket, amin remélem mosolyogni fogtok:

 

“A Club Penguin új szavazást tett közzé community oldalán.

Itt a magyar változat:

Rookie vezet de Herbert a második.

Szerintem vagy PH énekeljen vagy Herbert reppeljen.

Szórakozásból csináltam épeket a repper Herbertről:

Remélem, hogy jókedvre derített.

És nagyon köszönöm hogy néztétek és nézitek a blogom 🙂 ,

                                                                                              Marcellm

20 Responses to Születésnapi Poszt

  1. levente2318 szerint:

    Nagyon jó a blogod. Az International Party jó ötlet, 🙂

    Kedvelés

  2. Csipike2 szerint:

    Első komment! 😀
    A pályázaton mi a nyeremény? Kíváncsi vagyok. Én a kincses térképet készítem el! Van minden hozzá, úgyhogy hajrá! 😀

    Kedvelés

    • Marcellm szerint:

      Ömm…nyeremnyény igazából nincs mert annyiféle dolog van, hogy nem igazán tudnék köztük dönteni. De lehet hogy kitalálok valamit…még gondolkodom.És egy ember több mindent is lehet, hogy szépen megteljen a galéria. Itt az a lényeg hogyha úgy gondolod szeretnéd ott látni a műveidet akkor küldd be képed! 🙂

      Kedvelés

  3. Attung szerint:

    Boldog Születésnapot az oldalnak! Nagyon jók a hírek,és naprakész is vagy. Remélem még sokáig működni fog az oldal.

    Kedvelés

  4. PomiPomi szerint:

    Szerintem jó lenne ha PH énekelne a kövi videóban,és még ötletem is van hogy milyen legyen a vidi bár lehet hogy hülyeség…. Szerintem inkább PH mint Herbert, mert nem rajongok igazán a rappelésért, de hát nem én döntök ,úgyis Rookie-ra szavaztak legtöbben 🙂

    Kedvelés

    • Marcellm szerint:

      Amúgy ez egy elég régi szavazás. De végül is Herbert már megcsinálta a Herbert Style-t szóval ő is csinált. Szerintem a Puffle Party Gotta Have a Wingman-ben kellett volna PH-nak énekelnie. És hiába Rookie-ra szavaztak a legtöbben nem csinált semmit sem.

      Kedvelés

  5. levente2318 szerint:

    TALÁLTAM EGY STAR WARS UNLOCK KÓDOT!!!!!! A kód:STARWARS egyértelműen 😀 . Ezzel egy jelmezt unlockolhatsz

    Kedvelés

  6. Random pingvin szerint:

    Nagyon boldog szülinapot! :))

    Kedvelés

  7. Marcellm szerint:

    Sajnos a következő héten nem tudok írni, szóval nem lesznek hírek, de ahogy tudom bepótolom.

    Kedvelés

  8. Miki20 szerint:

    Az international party tetszik meg a ruhák a plüssökre

    Kedvelés

Hozzászólás