A Club Penguin Változik? I.

Mivel most témában volt, és még akkor ígértem, hogy írok, amikor Hb kilépett, mert akkor is felkapott volt a téma, így írok róla.

Rengeteg különböző panasz van, így összegyűjtöttem ezeket. Ha még van valami, akkor írjátok le és berakom a bejegyzésbe.

 

Reklám partik

Ez az a téma amivel a legtöbb embernek baja van.

Ez a három parti a Marvel Superhero Tekover és a Make Your Mark: Ultimate Jam, illetve még a Az Adventure Party: Temple of Fruit is kicsit.

Én mindkét partit imádtam, a rangsorom is bizonyítja. A marvel party igaz, hogy reklámozta a marvelt, amit a Disney akkor táj vásárolt fel, de nekem nagyon tetszett. Van aki szerint nem illett a CP világába, de ahogy mondák a szerkesztők: “Itt akármi megeshet” És az akármi egy elég tág fogalom és ez is beletartozik. Nekem akkor is tetszett.

Az Ultimate Jam a Shake it Up-ot reklámozta. Igaz hogy CeCe és Rocky nem annyira illettek ide, de nem is miattuk volt ez a legjobb szerintem. Rocky és CeCe nem zavart túl sok vizet, mert nem volt nagy szerepük a partin, csak hírességek voltak. Ha nem jönnek, az Ultimate Jam akkor is a legszuperebb party maradna és talán több embernek tetszett volna, mivel nincs reklám.

De miért is voltak ezek a partik?

Mert valószínűleg kellet a pénz az Innocent céggel való szerződéshez, hogy előállíthassák a CP Innocent Smoothies-t, és a dalokhoz is kell pénz.

Hogy miért tetszettek a partik, arról az Évzáró Posztban olvashatsz.

És visszatérve a pénzhez eljutunk a következő “gondhoz”:

 

A pénzről szól

Ezt is említették, hogy a CP már a pénzről szól. A membereknek mindig is jobb volt, de a Team az utóbbi időben jobban gondolt a nonmemberekre az ingyen cuccokkal pl.:Ultimat Jam, Operation:Blackout stb.

Ez van. A világ a pénzen alapszik és ez aligha lesz másképp. A valóságban is ez van, hogy aki tud költeni, annak jó akipedig nem, annak kevésbé. Ezt nem lehet megmásítani. És igaz, hogy a pénzből fizetik a dolgozókat, meg ennek is egy részéből szántak a többi projektre, de gondoljunk a sok pénzre, amit a Coins for Change-re adakoznak. És mint mondták, az adakozásra szánt pénz független attól, hogy mennyi coin-t adakoztak. A virtuális adakozás szavazatként működik, amivel eldöntjük, hogy mennyit adakozzanak a már meglévő pénzből, tehát szükség van a pénzre.

És a pénzhez kapcsolódik részben ez a téma:

 

Animated Shorts

Sajnos az egyetlen klip, aminek a teljes verzióját hivatalosan is közzétették, a Party Starts Now. Ez azért van, mert a youtube-ról le lehet tölteni a hanganyagot, és így valószínűleg nem volt elég bevétel, mert ki fizetne, ha simán letöltheti. És ezért nem adták ki a teljes a verziókat, csakhogy a Youtube-on közzéteszik a teljes verziókat, tehát nem nagyon változott a helyzet, de talán egy kicsivel nőtt a bevétel.

És egyes klippeket, túl korán tesznek közzé, pl.: Cool in the Cold, vagy a Puffle Party (Gotta have a Wingman). Miért nem lehet megfelelő időben közzétenni, amikor már olyan hangulatban van az ember?

Valamint az animated shorts grafikájáról is ejtenék pár szót. A 2012-es klippek tökjók:

Ezekkel csak az a bajom, hogy nincs körvonal. Ezeket is meglehetne csinálni úgy mint a a parti videókat:

Szerintem úgy még szuperebbek lennének.

De a legújabb Animated Short borzasztó. Miért nem maradhatott a megszokott. De sajnos a többi rajznál is az új grafika van és így eljutunk a következő problémához:

 

Pingvinek rajzolása

Sajnos 2013-ra merőben megváltozott a pingvinek rajzolási módja:

File:Lime New Style.png

Nagyon hülyén néznek ki és így már nem aranyosak. És a hírességek is:

Mert e között:

És e között:

Csak egy kis ész van. Láttam olyat hogy valaki szerint itt Cadence:

File:Cadence 2013.png

Tinisebbnek néz ki, mint a többin. Mert ugye Cadence egy tini, legalább is fiatal karaktert formáz.

De szerintem itt is szuperül kelti ugyanazt a hatást néz ki:

File:Cadence Microphone.png

Az a baj, hogy a többi képen nem olyan félig hunyorgó a szeme, ami jól áll neki.

És legújabban a klipben a lehető legrosszabbul van megrajzolva, habár a ruhája jó. És csináltam egy képet, amin viseli az új ruháját, de a régi stílusú grafikával:

Ez talán a legjobb kép Cadence-ről, amit valaha láttam.

És vannak a pingvin grafika legaljai:

DjcadenceCadence Newish Pose

Ezek a legborzasztóbb képek. Meggyalázták őt! 😡

És az írása is teljesen megváltozott 2013-ra. 2012-ben használt szleng szavakat, és érzékeltetve volt az amerikai dialektusa, de a helyesírásával nem volt baj. És most pedig ugyanúgy használja a szlenges szavakat, de a helyesírása borzasztó. Ki az aki az “is”-t “iz”-nek írja?! Szóval ezt is elég alaposan elrontották.

És a többi híresség is nagyon le lett rontva, de azokat most nem részletezném.

Erről csináltak egy tökéletes képet:

MIT TETTEK? -Ahogy a szöveg is írja. A középső a legjobb, szerintem ehhez nem fér kétség.

Ez valószínűleg azért van mert kilépett az egyik rajzos is, amikor Billybob és Happy77. És ezzel eljutunk a következő ponthoz:

 

Billybob, és Happy77 kilépett

Sajnos még október elején kilépett Billybob a vezérigazgató és a réig alapítők és fő fejlesztők, illetve Happy77 a fő blogger és ebben a videóban búcsúztak:

Amióta kilépett nem teljesen olyan a CP, mint szokott. Igaz 2012-ben szuper partik voltak. Sajnálom, hogy kilépett Lane (Billybob), mert ő volt a fő fogaskerék, ami hajtotta a többit. Spike Hike szerintem már nem lesz olyan jó, mint Lane volt, de remélhetőleg Lane csak egy időre lépett ki, és visszafog jönni. Happy77 kilépést is sajnálom mert ő a legjobb blogger és Business Moose-t és Polo Feild-et nem annyira kedvelem. Tetszettek azok a sneak peak videók amiket Happy77 csinált, de az újfélék már nem annyira. 😦

 

Valamint még pár kisebb probléma:

 • A partik közötti idő: Észrevettem hogy 2012 szeptembere óta sűrülnek az események. Alig hogy vége egy partinak nemsokára kezdődik egy másik. És emiatt a Home Screen sosem mutatja az eredetit. Az új Home Screen tök jó csak az a bajom hogy a felső rész maradhatott volna a szokásos, és igazán betehetnék az eredeti-t.
 • CJ Snow: Mint tudjuk, nekünk kell béta tesztelni a Card Jitsu Snow-t. Nekem ezzel egy bajom van. Az ilyen játékoknak meglepetésnek kell lenniük. Nem véletlenül vannak a játék tesztelők a team-nél, szóval nekik kéne ezt csinálniuk, mint az eddig az összes játéknál, nem pedig nekünk, és így lelőnek egy meglepetést. Valamint a CJ Snow-val még az a bajom, hogy teljesen eltér a többi CJ-től. A többi ilyen játék a többi ninjával való gyakorlásról szól, és ha megvan a legmagasabb szint, akkor lelehet győzni Sensei-t és ninjává válni. Ez pedig merőben eltér, mert itt ellenségekkel kell küzdeni, ami kicsit erőszakos. 😦
 • Ruhák: A mostani ruhák már nagyon rosszak lettek. Egyrészt nincs körvonal, másrészt a legújabb divat szerint vannak tervezve és nem túl igényesek. Ezek az új trendi cuccok borzasztóak. És maga a minőség is nagyon alacsony. Ez felér egy visszafejlődéssel. És a Clothing Catalog is megváltozott. Régebben egy kép így nézett ki:A háttérben végig kép van, a pingvinek normálisak és a sarkokban, vannak, a képek arról, hogy az egyes ruhák hogy festenek a Player Card-on. És most:Oldalt van egy kis részlet aztán meg a ruhák. Még a player card nézet sincs, hanem a fenti módon van megoldva. Ez is borzalmas. A coin-ok száma egy kis cetlin, van, ami nem annyira rossz, szóval ez az egyetlen jónak mondható újítás. Amikor 2012 elején újítottak a katalóguson, tökre örültem, de most, csak idegeskedni meg csalódni tudok. 😦
 • Külön Website-ok: Ha vissza emlékszünk a Superhero Partinak és az Ultimate Jam-nek külön website-ja volt, ahol le volt írva csomó minden. Ezeket igazán belehetne rakni a többi fontosabb partira Pl.: Halloween, Holiday stb. Ezt is hiányolom.
 • Rosszabbodnak a partik: Van aki azt mondja, hogy a Superhero Party óta nem olyan a CP, mint amilyennek lennie kéne, de szerintem ez csak 2013 kezdete óta van, hisz 2012-ben a Superhero Party után voltak a legszuperebb partik. De 2013 egy mélypont. És most derült ki, hogy elvileg nem lesz April Fools’ Party idén, pedig április elseje a legőrületesebb nap az évben és ezek a partik jók, habár a 2012-es nem annyira tetszett, mint a 2011-es. Ez a Marvel Super Hero Takeover ’13 miatt nem lesz. Mint tudhatjátok nekem tetszett ez a parti, de túlzásokba nem kell esni. Én ezt inkább hagynám abban a hónapban, mint tavaly volt.
 • Kivették: Paint by letters és PSA missions – Balib3-tól: Kivették a Paint by letters könyveket és értelmes okot sem találtak rá hogy miért. Megkérdeztem őket e-mail-ben, azt válaszolták hogy azért lettek kivéve, mert ezek a könyvek csak angol nyelven elérhetőek, így a más nyelvű szervereken nincsenek jelen. Akkor nem lenne jobb venni a fáradságot és lefordítani őket? Nem, inkább törlik onnan is ahol van. Szép…
 • A PSA küldetéseket is kivették a játékból, igaz hogy a honlapon játszhatóak, de mi van az érte kapott díjakkal? Polo Field-től megkérdezte ezt valaki, erre azt válaszolta, hogy úgysem jók a díjak semmire. Érdekességnek jók, nem mellesleg van ott egy szemüveg is amit csak a 11. küldetésben lehetett megszerezni. A küldetésekért kapott bélyegeket, amik a díjakat ábrázolják, már nem is lehet megszerezni. Nem értem, hogy az újonnan megépülő HQ-ba miért nem tudják berakni majd a küldetéseket, na meg miért kellett kivenni a VR room-ot? Tökéletes hely volt a küldetések újrajátszására.

 

SZÓVAL, EZT ÖSSZEFOGLALVA A CP 2013-RA NAGYON, DE NAGYON SOKAT VÁLTOZOTT ROSSZ IRÁNYBA.

A Club Penguin  fénykora 2011-2012 volt. Sajnos már nem a régi. Én nem tudok olyan jó reménnyel gondolni a 2013-ban elkövetkezendő partikra, mint amilyen jó szívvel emlékszem vissza tavaly partikra. De reménykedünk, hogy Billybob visszatér és rendbe teszi a dolgokat.

De végsősoron nem csak a CP-vel van baj, hanem a játékosokkal is egy kicsit. Mert, vannak a cheat programok, feltörik a hírességek fiókjait, hackelnek, olyan szobába jutnak be ahova nem lehet. Pl.: Az Operation: Blackout-on is csomóan idő előtt a a főterminálhoz és hatástalanították azt, és így idő előtt megtudtuk, hogy ki a Director. (Pedig pont aznap akartam írni róla.) De ami nagyon odavágott, az egy komment volt, hogy lehet hogy nem is kell a láva álló csizma, mert már most fel lehet jutni a főterminálhoz. Hivatalosan csak utána lehetett feljutni és igenis kellettek a csizmák.

Valamint, még csomó sneak peak-nek nem ismerem az eredetét. Én csak hivatalos sneak peak-eket teszek közzé. Nem tudom, hogy honnan jutna hozzá páran, de érdekelne.

 

Tehát nem csak a játékkal van gond, hanem egy kicsit a játékosokkal is, mert, cheatelnek (csalnak). Én sosem csinálok ilyet és szerintem igen is kéne büntetni az ilyet, mondjuk 1-2 nap bannolással, vagy többel, de már ezt sem csinálják értelmesen. Nem szabadna ezeket figyelmen kívül hagyniuk, mert már oda fajul a dolog, hogy más pingvinek fiókjait törik fel, meg bejutnak a cp adatbázisába, ami azért már nem túl szerencsés dolog. 

De visszatérve a Sneak Peak-ekhez, mint ahogy Gazsi123-is írta túl sok dolgot tudunk meg. Nekem az Adventure Party: Temple of Fruit-ról készült videó tökéletesen megfelel, mert rövid és nem mutat túl sokat:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=rODBQr1UuvU

Mint írtam fentebb valahol, nekem jobban tetszettek a Happy77 által készített videók. A Moose és Polo által készíttettek már nem annyira. Túl hosszúak és csomó dolgot mutatnak. 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=QZKfzhFL9_8

Ráadásul ennek van egy 2. része amiben egy nagy meglepetést  lőnek le, hogy Gariwald VIII. változtat át. A Temple of Fruit- os csak fél perces, még a Halloween-osok együtt 2 percet tesznek ki. De így is kikerült egy csomó sneak peak, ami nem hivatalos, és már én is ismerem a Puffle Hotelt, csak azért nem tettem közzé képeket, mert mint mondtam, én csak hivatalos eredetiket teszek ki. 

És a Be a Superstar, már tényleg kicsit unalmas. Az Ultimate Jam-en már szuperül szupersztárokká váltunk és nagyon élveztem, és a Fashion Show-t is, de a Hollywood Party-t már nem annyira. Nem kell erőltetni, elég az Ultimate Jam a Szupersztárokra, ha eredetibbet nem tudnak kitalálni.

Te mit gondolsz?

Játssz most!

Reklámok

19 Responses to A Club Penguin Változik? I.

 1. Csipike2 szerint:

  Amúgy ha a Forestben és a Dockban várunk 175-176 másodpercet, előjön egy szivárvány suhanó hanggal, és kiudrik egy Rainbow puffle! Aztán kb. ottmarad 2-3 másodpercig, majd beugrik a szivárványba, és eltűnik!

  Kedvelés

 2. Balib3 szerint:

  Jó bejegyzés lett. Néhány felhozott témához hozzászólnék.
  Az első hogy Cadence régen számomra egy szimpatikus karakter volt,csak úgy mint a többi, viszont mára talán a játék leggagyibb hírességévé tették mind kinézetben, mind stílusban. Őt követi Gary, PH és Aunt Arctic. Szóval összefoglalva minden eddig átformált híresség borzalmasan néz ki az új grafika miatt. Írtam én is a CP-nek egy levelet, amiben elmondtam a véleményemet az új pingvin grafikáról. Válaszban megköszönték hogy írtam nekik és továbbítják a véleményemet a megfelelő clubpenguin részleghez és ha úgy látják hogy meg kell változtatni, akkor megfogják. A másik az új ruhák tényleg elég rosszak. Ha jól emlékszem ez is a pingvin grafika megváltoztatása óta van így. Az egyik az hogy nincs körvonaluk, a másik pedig hogy alapból gyenge minőségűek, semmi egyediség nincs bennük, ami régen megvolt. Lassan úgy érzem, hogy ma már nem azzal a játékkal játszok, amire régen regisztráltam.

  Kedvelés

 3. gazsi0123 szerint:

  na!
  1.már rohadtul elegem van a cp ből mert már SEMMI JÓ PARTYT nem tapasztaltam még 2013 ban! egyszerüen a pénz….igaz amit irtál ezt nem lehet megmásítani
  FIGYELEM! A KÖVIT(2)PONTOT CSAK AZ OLVASSA EL AKI MÁR ELŐRE TUDNI AKARJA A PUFI PRTY MENETÉT!

  2miért kell mindennek előre kiszivárognia/sneak peakekek a youtubera így lelövik a poént már a puffle partyt úgy ismerem mint a tenyerem;a hotel közepénvan egy szivárvány puffle szökőkút és gyülyteni is kell mert a jobb alsó sarolba lezs egy pipa a liftbe ha beszálunk lesz ott egy katalógus és egy member szines ágyu ami felő a szivárványpufles felhők közé.tudom most én i le lövöm a poént csak egy kicsit ideges vagyok a CPre!!!!
  3a pingvinek grafikája MÁR INKÁBB undorító az előző grafikábba “szerettem bele”és ezért regisztráltam mert arik voltak.és Cadence ha halott lenne akk most fordulna egyet a sírjában.hogy lehet szegény(kedvenc híresség)Cadencét így elcseszni?!!
  és milyen kövérek lettek a pingvinek..fúúúúj..
  4.nos ha Billybob visszatérne akk az olyan jó lenne!talán 2013 a cp mélypontja és 2014 visszatérne Billibob és onnétól színvonalas lenne megin(bár ennél minden szinvonalassabb)
  5.nos én ezzel megerősíteném hogy a CP sz.rik a hackelőkre ugyanis én nekem annyi hackelt cuuccom van hogy…hát sok.és mit csinál erre a cp?hm?SEMMIT!A NAGY BÜDÖS S E M M I T ! ! !

  Kedvelés

  • Marcellm szerint:

   Köszönöm, hogy megírtad a véleményed.

   Kedvelés

  • Marcellm szerint:

   Amúgy az nem gyűjtögetés lesz, hanem a Teszt amit a membereknek ki kell tölteniük,hogy adoptálhassák a szivárvány pufit. A gyűjtögetés ikon a jobb felső sarokban szoktak lenni, a katalógusok, tesztek, pedig a jobb alsó sarokban, mint a Puffle Quiz s Pet Shop-ban.

   És igazából a pingvinek nem kövérek, hanem a fenekük nagy. Csk úgy kiugrik egy félkör, nincs lekerekítve a háthoz. Amúgy a többi testrészük, pedig nagyon el van nyújtva.

   Kedvelés

  • gSzabia szerint:

   MÁR ÉN IS TORKIG VAGYOK beírtam a youtube-ba a Dot áruló ügyet és kidob valami Fashion festival, jó megnézem, hát kidobja az összes feldíszített szobát.CSAK AZ OLVASSA EL A NAGYBETŰT AKI TUDNI AKARJA, A PET SHOP NAGY PUFIJÁN MENŐ SZEMCSI LESZ, LESZ VÉGIG EGY SZŐNYEG, LILA ÉG ÉS MÉG SOK MINDEN. mi a manónak adják ki ezeket, így már nem lesz élvezetes.

   Kedvelés

 4. Balib3 szerint:

  Az a gond, hogy tényleg sok ember van akinek nem tetszenek ezek az újítások, mint írtam nekem sem, és ahelyett hogy apró dolgokkal próbálnák javítani,csak rontják, például kivették a Paint by letters könyveket és értelmes okot sem találtak rá hogy miért. Megkérdeztem őket e-mail-ben, azt válaszolták hogy azért lettek kivéve, mert ezek a könyvek csak angol nyelven elérhetőek, így a más nyelvű szervereken nincsenek jelen. Akkor nem lenne jobb venni a fáradságot és lefordítani őket? Nem, inkább törlik onnan is ahol van. Szép…(Igaz most most van rá esély hogy visszateszik)
  A normális pingvingrafika is mindenkinek megfelelt, de nem jó, mert van egy dolog a játékban amit mindenki szeret. Alakítsuk át azt is.
  A PSA küldetéseket is kivették a játékból, igaz hogy a honlapon játszhatóak, de mi van az érte kapott díjakkal? Polo Field-től megkérdezte ezt valaki, erre azt válaszolta, hogy úgysem jók a díjak semmire. Hát én akkor is örülök hogy megszerezhettem őket. Érdekességnek jók, nem mellesleg van ott egy szemüveg is amit csak a 11. küldetésben lehetett megszerezni. A küldetésekért kapott bélyegeket, amik a díjakat ábrázolják, már nem is lehet megszerezni. Nem értem, hogy az újonnan megépülő HQ-ba miért nem tudják berakni majd a küldetéseket, na meg miért kellett kivenni a VR room-ot? Tökéletes hely volt a küldetések újrajátszására. Egyenlőre ennyi lenne. Megint egy jó hosszú komment. 🙂

  Kedvelés

 5. Levente2318 szerint:

  Szerintem mindenkinek hiányzik Billybob!

  Kedvelés

 6. Bloowomen szerint:

  ha nem tetszik a club penguin s akarjatok hogy mennyetek vissza az idobe es jatszodjatok a regi cp-t akkor lepjetek be a myCP.PS oldalra (be kell regisztralni) itt nem minden szoba olyan mint a cp-ben s az az erdekes hogy mas gyerekek csinaltak ezeket a szobakat tudunk mi is csinalni szobakat s csak be kell regisztralni ezen az oldalon mindenki member minden szobanak megvan a sajatossaga s a regi katalogusok vannak meg , s egypar szerverben a partik ossze vannak vegyulve igy ha belepsz egy hejre egy mas party jon ki mint mashol tehat ez az oldal a regi cp (nem hireket ir , nem csalasokat vagy tippeket)
  Szeretettel varok az oldalon mindenkit 🙂
  -Bloowomen-

  Kedvelés

 7. gazsi0123 szerint:

  http://play.clubpenguin.com/?rm=213&lang=#/login/

  itt még el lehet érni a VR room-ot 🙂

  Kedvelés

 8. zolk333 szerint:

  “Ráadásul a Hollywood Party-re készült, becsapás volt, mert nem volt a partin, olyan, mikor Moose az űrhajóban utazik” bocs, de oda van írva, hogy nem gameplay(nem a játékból van.)Amúgy teljesen igaz a post

  Kedvelés

  • Marcellm szerint:

   Ok, figyelmen kívül hagytam egy kis szürke feliratot. De ez megtévesztő lehet, sok ember számára, mert általában az szokott alul írva lenni: Some features requrepaid membership. és nem nagyon szoktak arra figyelni. Ki lehetne rakni láthatóbb helyre is, de végül is mind1.

   Kedvelés

 9. gSzabia szerint:

  Talán most már kezd jó irányba haladni a rajzolás, a legújabb animated Shortban Dot már egy fokkal jobban van megrajzolva, mint az előttelévőben Gary.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: